Geçtiğimiz haftalarda çok önemli iki boks karşılaşması yapıldı, bunlardan birisi WBO ağır siklet geçici kemeri için yapılan Joe Joyce ve Zhilei Zhang arasındaki karşılaşmaydı.

Yenilgisiz olarak ringe gelen Joyce’a, Zhang tarafından ilk yenilgisi tattırıldı. Maçın ilk raundunda iki boksör de maça rakibini tartarak kontrollü şekilde başladı ancak Zhang’ın biraz daha iyi olduğu bir ilk raunt oldu. İkinci raunda ise ters gardlı Çinli boksörün sert sol yumrukları damga vurdu, oldukça etkili olan bu yumruklar Joyce’un canını yaktı. İlk iki raundu rakibine kaptıran Joyce üçüncü raunda daha etkili ve hızlı başladı, rakibi üzerinde baskı kurmaya çalışsa da yine zaman zaman Zhang’ın etkili sol direklerine yakalamaktan kaçamadı. Dördüncü ve beşinci rauntlarda da daha fazla çalışan taraf Joyce olsa da deyim yerindeyse Zhang az ama öz vuruşlar yaptı, attığı sol direklerin hepsinde neredeyse rakibini yakalamayı başardı. Aldığı bu sert sol direklerin ardından Joyce’un sağ gözü beşinci raundun sonunda neredeyse tamamen kapanma noktasına geldi. Altıncı raund başlarken hakem doktoru çağırarak Joyce’un gözünü kontrol etmesini istedi, doktor kontrolünün ardından raunt başladı ancak Zhang’ın attığı birkaç sert yumruğun ardından hakem raundun ortasında maçı durdurarak doktorun ikinci kez bir kontrol yapmasını istedi ve Joyce’un maça devam edip edemeyeceğini sordu. Doktor kontrolünün ardından hakem Joe Joyce’un kapanan gözü nedeniyle maça devam edemeyeceğine karar verdi ve altıncı rauntta teknik nakavtla kazanan taraf Çinli boksör Zhilei Zhang WBO ağır sıklet geçici kemerinin yeni sahibi oldu.
Boks dünyasının merakla beklediği bir maç da Ryan Garcia ile Gervonta Davis arasında yapılan maçtı. İki yenilgisiz boksörü karşı karşıya getiren bu müsabaka tüm dünyada heyecan yaratmıştı. Maçın sonunda yenilmezlik serisini devam ettiren boksör “Tank” lakaplı Gervonta Davis oldu. Davis, yedinci rauntta deyim yerindeyse Ryan Garcia’nın nefesini kesti ve nakavtla mücadeleyi kazanan taraf olmayı başardı. Aslında maça hızlı başlayan taraf Garcia’ydı ilk rauntta Davis’e karşı bir üstünlük kurdu, ikinci rauntta da hızına güvenen Garcia baskıya devam etti ancak verdiği açığı affetmeyen Davis onu bir kontra yumrukla yakaladı ve yere düşürdü. Aslında bunun olacağını maçtan önce yaptıkları basın açıklamasında Gervonta Davis Ryan Garcia’ya söylemişti ilginç bir şekilde. Hızına güvenen Garcia sol kroşelerini atarken sağ elini oldukça aşağıya indiriyor, buna gönderme yapan Davis basın toplantısında “Ellerini yukarıda tutmak için idman yaptığından emin ol” şeklinde bir cümle kurmuştu. Garcia aldığı bu sert yumruğun etkisinden kurtulamadı, üçüncü, dördüncü ve beşinci rauntlar Gervonta Davis’in üstünlüğüyle geçti. Yedinci rauntta Garcia bir sağ kroşe denerken Davis gövdeye attığı çok sert bir yumrukla onu yakaladı. Her ne kadar Garcia canının yandığını rakibine belli etmemeye çalışsa da Davis üzerine gidince aldığı darbenin etkisiyle dizlerinin üzerine çöktü ve hakemin 10’a kadar saymasına rağmen ayağa kalkamayınca maçı nakavtla kaybetti. Bu sonuçla beraber Ryan Garcia ilk yenilgisini alırken “Tank” Gervonta Davis yenilgisiz olarak yoluna devam ediyor.