Bu Pazar sabaha karşı Las Vegas’ta yapılacak UFC dövüş gecesi MMA severleri ekran başına davet ediyor. Vicente Luque ve Rafael Dos Anjos’un welterweight siklette yapacağı ana maçın öncesinde ise Cub Swanson-Hakeem Dawodu, Khalil Rountree Jr.-Chris Daukaus, Polyana Viana-Iasmin Lucindo, Aj Dobson-Tafon Nchukwi, ve Josh Fremd-Jamie Pickett karşılaşmaları yapılacak.                  

 Gelin dövüşçülerin geçmişine ve karnelerine bir göz atalım. 1984 Brezilya doğumlu olan Rafael Dos Anjos, dokuz yaşındayken jiu jitsu eğitimi almaya başladı ve şu an siyah kuşak bir jiu jitsucu. Kariyerinin amatör yılları ülkesi Brezilya’da geçen Dos Anjos, 11-2’lik bir derece yapınca UFC’nin dikkatini çekti ve 2008 yılında UFC’de ilk maçına çıktı. İlk maçında Jeremy Stephens karşısında nakavt olarak maçı kaybetti, ikinci karşılaşmasında ise Tyson Griffin’e hakem kararıyla mağlup oldu. Bu yenilgilerin ardından toparlanıp yükselişe geçen Dos Anjos, 14 Mart 2015’te UFC 185’te UFC Hafif Siklet Şampiyonası için Anthony Pettis ile karşı karşıya geldi ve maçı oybirliğiyle alınan kararla kazanıp kemerin sahibi oldu. Bu galibiyet ona bir de Gecenin Performansı bonus ödülünü kazandırdı. Ardından 19 Aralık 2015’te çıktığı ilk şampiyonluk savunmasında daha önce karşılaştığı ve yendiği rakibi Donald Cerrone ile tekrar kafeste karşı karşıya geldi ve ilk raundun 66. saniyesinde teknik nakavtla maçı kazandı. Bu maçının ardından da yine Gecenin Performansı ödülünü kazandı. Dos Anjos ikinci kemer savunma maçına 2016’da Eddie Alvarez karşısında çıktı, maç öncesinde favori olarak görülmesine karşın, karşılaşmayı ilk raundda teknik nakavt ile kaybetti. Agresif bir dövüş tarzı olan ve fiziksel gücü ile bilinen Dos Anjos UFC’de pek çok ödülün ve rekorun da sahibi aynı zamanda. Tyson Griffin, Tony Ferguson ve Paul Felder ile yaptığı karşılaşmaları ile üç kez Gecenin Maçı ödülünü aldı, Terry Etim’e karşı Gecenin Teslimiyeti ödülünü,Donald Cerrone, Anthony Pettis, Benson Henderson ve Neil Magny maçları ile dört kez Gecenin Performansı ödülünü aldı. Ayrıca Dos Anjos, 8:01:49’luk dövüş süresi ile UFC tarihindeki en uzun toplam dövüş süresi rekorunun da sahibi, aynı zamanda UFC tarihinde 8 saatlik dövüş süresine ulaşan ilk ve tek dövüşçü. Rafael Dos Anjos, profesyonel olarak 46 maça çıktı ve bunlardan 32’sini kazanırken 14’ünü ise kaybetti. Galibiyetlerinin 5’ini nakavt ile, 11’ini teslimiyet ile 16’sını ise hakem kararıyla elde etti.

Rakip Vicente Luque ise 1991 ABD doğumlu bir dövüşçü. Luque, 16 yaşında karma dövüş sanatlarına geçmeden önce Muay Thai, Kickboks ve Brezilya Jiu Jitsu eğitimleri alıyordu. Luque 2015 yılında ilk kez UFC’nin bir etkinliği olan The Ultimate Fighter 21 finalinde Michael Graves’e oybirliğiyle yenildiği karşılaşmayla UFC’ye adım attı. Bir sonraki dövüşü Fox’ta UFC gecesinde Hayder Hassan’a karşıydı ve maçı ilk raundda rakibini pes ettirerek kazandı. Bu zaferi ona ayrıca Gecenin Performansı ödülünü kazandırdı. Ardından çıktığı iki karşılaşmayı daha kazanan Luque, Belal Muhammed’i de nakavt ile geçtikten sonra Leon Edwards karşısında hakemlerin ortak kararıyla mağlup oldu. UFC’de yaptığı karşılaşmalarda üç kez Gecenin Performansı, dört defada Gecenin Dövüşü ödülünü alan Luque’nin profesyonel kariyerinde toplam 31 maçı bulunuyor.  Bu maçların 21’inden galibiyetle ayrılırken 9’unu ise kaybetti, ayrıca sonuçlanmamış bir maçı bulunuyor. Karşılaşmalarının çoğunda rakiplerini bitiren Luque galibiyetlerinin 11’inde rakiplerini nakavt ederken 8 maçını teslimiyetle kazandı, sadece 2 maçını hakem kararıyla kazandı.