Israel Adesanya, Sean Strickland ile yapacağı karşılaşmayla UFC 293 gecesinde kafese giriyor. UFC Orta Siklet Şampiyonası olarak düzenlenen organizasyon Avustralya’nın başkenti Sidney’deki Qudos Bank Arena’da gerçekleşecek. Bu etkinlik, UFC’nin Sidney’e altıncı ziyareti, 2017’deki UFC Dövüş Gecesi: Werdum vs Tybura organizasyonundan sonra bu ilk olacak. Israel Adesanya ve Sean Strickland arasındaki karşılaşmanın ana maç olduğu gecede, Jared Cannonier’in bu dövüş için yedek olması bekleniyor.

Gecede yapılacak diğer karşılaşmalar şunlar: Tai Tuivasa-Alexander Volkov, Manel Kape-Felipe Dos Santos, Justin Tafa-Austen Lane,  Tyson Pedro-Anton Turkalj.    

2018’in başlarında UFC ile anlaşma imzalayan Adesanya, UFC’deki üçüncü dövüşünün ardından görüş becerilerini geliştirdi, sonra atağa kalktı ve 20 aydan kısa bir sürede tartışmasız bir şekilde ortasiklet şampiyonu oldu. Yol boyunca bazı hataları olsa da Adesanya karşısına çıkan rakipleri elemeyi bildi ve UFC’nin yüzü olmayı başardı. Hafif ağır siklet şampiyonluk kemerini almayı denedi ancak Jan Blachowicz tarafından durduruldu ve orta siklete ait olduğu yere geri döndü. Pereira’dan kemeri aldıktan ve Pereira’nın bir üst siklete çıkmasının ardından yolu açılan Adesanya’nın temmuz ayında Robert Whittaker’ı yenen Dricus Du Plessis ile karşılaşması bekleniyordu ancak Du Plessis’in son aylarda çok fazla sakatlanması ve Adesanya’nın da UFC 293’de rakibe ihtiyacı olması nedeniyle karşısına Strickland çıkarıldı. 2020’de dövüş kariyerini bitirebilecek şekilde ciddi bir motor kazasından dönen Strickland’ın rakiplerinin üzerine giden baskılı bir dövüş tarzı var. Ancak daha önce Adesanya gibi kickboks temelli bir dövüşçü olan Pereira’ya nakavt olmuştu, Adesanya’nın belki Pereira gibi güçlü yumrukları yok ama yine de maçın sonucunun aynı olacağını düşünüyorum.                      

Gecede yapılacak ağır siklet maçlarından biri Alexander Volkov ile Tai Tuivasa arasında olacak.  Volkov UFC’de ağır siklette zirveye çıkabilecek potansiyele sahip bir dövüşçü ve bunun için yeterli zamana da sahip. Volkov arka arkaya aldığı iki zaferin gücüyle kafese giriyor, son olarak 11 Mart’taki UFC Fight Night’da Alexandr Romanov’u ilk raundda nakavt etmişti. Volkov’un rakibi Tuivasa ise Ciryl Gane ve Sergei Pavlovich yenilgilerinin ardından tekrar kafese giriyor ve işi yine çok zor olacak gibi görünüyor.                

Gecenin diğer bir ağır siklet mücadelesi ise Justin Tafa ile Austen Lane arasındaki karşılaşma olacak. İkilinin ilk karşılaşmaları bundan birkaç ay önceydi ancak maçta Tafa’nın gözüne bir parmak gelmiş ve ardından maç tamamlanamamıştı. Son yedi maçında yenilmeyen Lane, Mart 2020’de Vernon Lewis’in karşısında ilk raundda aldığı yenilgiden bu yana yenilgiyi tatmadı. Oldukça sert yumruklara sahip olan sporcunun karşısında ise oldukça dayanıklı olan Tafa var, yaklaşan hesaplaşmadan galibiyetle ayrılan taraf bakalım kim olacak.