UFC’de birbirinden zorlu karşılaşmalar devam ediyor, merakla beklenen UFC 293 ve UFC 294 etkinliklerinin yapılmasına henüz varken, bu hafta sonu Cory Sandhagen ve Rob Font kafese giriyor.

31 yaşındaki Cory Sandhagen Colorado ABD doğumlu bir dövüşçü, UFC’deki ilk maçını 2018’de Austin Arnett’e karşı yapmıştı ve bu maçı nakavt ile kazanmayı başarmıştı. Kickboks temelli olan sporcu aynı zamanda jiu jitsuda kahverengi kuşağa sahip. Profesyonel MMA kariyerinde 20 karşılaşması bulunan sporcunun 16 galibiyeti ve 4 mağlubiyeti var. Kazandığı maçların 7’sinde rakiplerini nakavt etmeyi başarırken, 3 maçını submission ile 6 maçını ise hakem kararıyla kazanmayı başarmış. Kaybettiği maçların üçünü hakem kararıyla kaybederken sadece bir maçında submission ile kaybetmiştir, onu bitirmeyi başaran tek kişi ise son kemer savunma maçında Henry Cejudo’yu da yenen şampiyon Aljamain Sterling olmuştu.

36 yaşındaki rakip Rob Font’un dövüş kariyerine başlama hikayesi ise pizza teslimatı yaptığı gençlik yıllarına dayanıyor. 20’li yaşlarının başındayken bir garajda antrenman yapan dövüşçülere pizza teslimatı yapıyor ve onların antrenmanı oldukça ilgisini çekiyor ve akabinde bir spor salonuna gidip kayıt yapıyor. Font da rakibi Sandhagen gibi jiu jitsu kahverengi kuşak sahibi. Profesyonel dövüş kariyerine 2011 yılında başlayan sporcunun karnesinde toplam 26 karşılaşması bulunuyor ve bu karşılaşmaların 20’sinden galibiyetle 6’sından ise mağlubiyetle ayrılıyor. Aldığı galibiyetlerin 9’unu nakavt ile kazanırken 4’ünde rakiplerini submission ile bitirmeyi başarıyor. Kaybettiği 6 maçın 5’ini puanla kaybederken sadece 1 maçını submission ile kaybediyor.

Font, omuz yaralanması nedeniyle çekilmek zorunda kalan Umar Nurmagomedov’un yerini alıyor bu gecede. Aslında Font’un UFC 292’de Song Yadong ile karşılaşması bekleniyordu ancak Yadong açıklanmayan bir nedenle 20 Ağustos’taki maçtan çekilince Font bu karşılaşma için ayarlandı. Font, en son Nisan ayındaki karşılaşmasında Adrian Yanez’i gösterişli bir şekilde nakavt etmeyi başarmış ve Jose Aldo ile Marlon Vera yenilgilerinden sonra moral bulmuştu. Sandhagen ise Song Yadong ve Marlon Vera’ya karşı arka arkaya elde ettiği zaferlerine bir yenisini daha eklemeye çalışacak, Bu Pazar sabahı kafesten galibiyetle kim ayrılacak bekleyip göreceğiz.