Bu Pazar günü sabah 5’te UFC 292 gecesinde Aljamain Sterling ve Sean O’Malley, Horoz Siklet Şampiyonluğu için kafeste karşı karşıya geliyor. Etkinlik, Amerika Birleşik Devletleri, Boston, Massachusetts’te TD Garden’da gerçekleştirilecek. Mevcut şampiyon, Aljamain Sterling ve Sean O’Malley arasındaki karşılaşma gecenin ana maçı olacak,ayrıca iki kez şampiyonluk kemerini takan  ve hala o kemeri elinde bulunduran Zhang Weili ile Amanda Lemos arasında da Çöp Siklet Şampiyonluğu için bir mücadele olacak. Gecenin diğer maçları ise; Neil Magny-Ian Machado Garry, Da’Mon Blackshear-Mario Bautista ve Marlon Vera-Pedro Munhoz arasında yapılacak.                     

1989 New York doğumlu olan Aljamain Sterling, Jamaikalı bir çiftin çocukları olarak dünyaya geldi. 2004 yılında güreşe başlayan Sterling, Morrisville Eyalet Koleji’ne kayıt yaptırdı ve orada Jon Jones ile tanışıp MMA’ya ilgi duymaya başladı. Güreş ve jiu jitsu çalışmalarına devam edip Cortland’da okurken Jon Jones tarafından New York’a karma dövüş sanatlarını denemesi için davet edildi. Profesyonel bir kaç dövüşten sonra Sterling, The BombSquad’tan ayrılıp Serra-Longo Fight Team’de antrenman yapmaya başladı. Amatör kariyerine 2009 yılında başlayan Sterling, 6-1’lik bir skor elde etti, 2011 yılında ilk profesyonel maçına çıktıktan sonra kendisine 12-0’lık bir galibiyet serisi oluşturdu. 6 Mart 2021’de UFC 259’da Petr Yan ile Horoz Siklet Şampiyonu olmak için karşı karşıya geldi, dördüncü raundda rakibi kural dışı bir şekilde diz atıp diskalifiye olunca yeni UFC Horoz Siklet Şampiyonu oldu, UFC tarihinde diskalifiye ile şampiyonluk kazanan ilk dövüşçü oldu. 9 Nisan 2022’de UFC 273’te tekrar karşı karşıya geldikleri rövanş karşılaşmasında maçı bu kez puanla kazandı ve ardından kemerini bir kez TJ Dillashaw’a bir kez de Henry Cejudo’ya karşı başarıyla savundu. Profesyonel dövüş karnesinde 26 maçı bulunan Sterling’in 23 galibiyeti 3 mağlubiyeti bulunuyor. Kazandığı karşılaşmalarda rakiplerini 3 kez nakavtla, 8 kez pes ettirerek bitirirken 11 karşılaşmasını ise hakem kararıyla kazandı.

Rakip Sean O’Malley ise 1994 Montana,ABD doğumlu,profesyonel karşılaşmalarının ilk yedisini kazandıktan sonra 2017’de Dana White’ın Contender Serisi’nde Alfred Khashakyan’ı gösterişli bir şekilde nakavt etti ve ardından Ultimate Fighter’da Terrion Ware ile karşılaştığı mücadeleyi puanla kazanmayı başardı. O’Malley daha sonra 2018’de UFC 222’de Andre Soukhamthath ile karşılaştı, üçüncü raundda ayağını sakatlamasına rağmen maçı hakem kararıyla kazandı. Bu dövüş, her iki dövüşçüye de Gecenin Dövüşü ödülünü kazandırdı. Pek çok karşılaşması Gecenin Dövüşü ve Gecenin Performansı seçilen O’Malley izlemesi keyif veren dövüşçülerden, ilk kez kemer maçına çıkma şansını elde eden sporcu bakalım Sterling karşısında nasıl bir performans gösterecek.                        

Kadınlar Çöp Siklet Şampiyonluk kemerini korumak için kafese giren Zhang Weili,1989 Çin doğumlu bir dövüşçü. Kung Fu filmlerinden etkilenerek 6 yaşındayken Shaolin Kung Fu ile dövüş sanatları eğitimine başladı. 2013 yılında çıktığı ilk profesyonel MMA maçını Meng Bo’ya hakem kararıyla kaybettikten sonra çıktığı 20 karşılaşmanın hepsini kazanmayı başardı. 2019’da Jessica Andrade ile yaptığı karşılaşmayı nakavt ile kazanıp UFC Kadınlar Çöp Siklet Şampiyonu oldu, ardından kemerini savunmak için eski şampiyon Joanna Jedrzejczyk ile yaptığı mücadeleyi kazandı, bu maçı ona aynı zamanda Gecenin Dövüşü ve 2020 Yılın Dövüşü ödüllerini kazandırdı. Rose Namajunas’a kemeri ve ardından çıktığı rövanş maçını da kaybettikten sonra Joanna Jedrzejczyk ile ikinci karşılaşmasını yapıp galibiyetle ayrıldı. 2022’de UFC 281 gecesinde Carla Esparza gibi güçlü bir rakibi pes ettirerek tekrar şampiyonluk kemerini beline taktı. 26 maç 23 galibiyet 3 mağlubiyeti bulunan Zhang Weili izlemesi keyif veren dövüşçülerden biri, hafta sonu yapılacak olan UFC 292 birbirinden heyecan verici karşılaşmalarla bizleri bekliyor.