Geçtiğimiz hafta pazar günü gerçekleştirilen UFC 285’te oldukça keyifli maçlar yapıldı, iki kemer maçının yapıldığı gecede bu maçların öncesinde de bir çok karşılaşma oldu.

Gecenin önemli maçlarından birisi Shavkat Rakhmonov ile Geoff Neal arasında yapıldı, oldukça çekişmeli geçen iki raundun ardından üçüncü raundda Rakhmonov attığı sert bir sağ yumrukla rakibini sarsmayı başardıktan sonra üzerine giderek rear-naked choke denilen teknikle pes ettirerek maçı kazandı. Bu sonuçla beraber Rakhmonov 17 maç 17 galibiyetle yenilgisiz olarak kemer maçına doğru emin adımlarla yürümeye devam ediyor.            

Gecenin ilk kemer karşılaşması Kırgızistanlı şampiyon Valentina Şevçenko ile Meksikalı dövüşçü Alexa Grasso arasında yapıldı. Sinek siklet kemeri için yapılan maçın ilk raundunda boksu iyi olan Meksikalı sporcunun etkili vuruşları öne çıktı. İkinci raundda maça ağırlığını koyan şampiyon Şevçenko iki kez takedown yaparak rakibini yere almayı başardı, ancak uzun süre rakibini yerde tutarak kontrol altına alsa da istediği gibi bir sonuç elde edemedi. Üçüncü raundda da rakibini yere almayı başaran şampiyon maçı aslında iyi götürüyordu ancak dördüncü raundda yaptığı bir hata kemeri kaybetmesine sebep oldu. Dördüncü raundun sonlarına doğru dönerek bir tekme deneyen Şevçenko tekmeyi kaçırınca Grasso çok hızlı bir şekilde onun arkasına geçmeyi başardı ve maçın bitmesine son otuz saniye kala rear-naked choke ile Şevçenkoyu pes ettirdi. Sinek siklet kemerini kazanan Alexa Grasso UFC’de şampiyon olan ilk Meksikalı kadın dövüşçü oldu. 

Gecenin ana maçı ise ağır siklet kemeri için karşı karşıya gelen Jon Jones ile Ciryl Gane arasında yapıldı. Tam 37 ay aradan sonra kafese geri dönen Jones’un ne yapacağı herkes tarafından merak ediliyordu. Jon Jones hem siklet yükselterek hafif ağır sikletten ağır siklete geçtiği için hemde 3 yıl ara verdiği için bu maç onun kariyeri açısından da oldukça önemliydi. Maça 112.5 kg olarak çıkan Jones’un aynı hızında, aynı hareketlilikte olup olmayacağı maç öncesinde yine merak konusuydu. Spor kariyerine güreş ile başlayan Jones maçın başında güreş yeteneklerini kullanarak rakibini yere almayı başardı ve  ilk raundun üçüncü dakikası başlarken giyotin tekniğiyle Ciryl Gane’ı pes ettirdi.

Çok hızlı bir şekilde maçı sonlandıran Jones’un ağır siklette nasıl bir performans sergileyeceğini merak edenler bunu izleyecek bir süreyi bile bulamadılar neredeyse. Bu galibiyetle kafese müthiş bir geri dönüş yapan Jones, hafif ağır siklet kemerinden sonra UFC ağır siklet kemerini de beline taktı ve “gezegenin en belalı adamı” ünvanını aldı. Tarihin gelmiş geçmiş en iyi kafes dövüşçüsü olarak gösterilen Jones maçın ardından ağır sikletin en önemli isimlerinden olan Stipe Miocic’e de meydan okudu, bu maç da umarım en yakın zamanda gerçekleşir. UFC hafif ağır siklette pek çok rekorun sahibi olan Jon Jones bakalım ağır siklette neler yapacak merakla bekliyoruz.