6 Şubat’ta yaşadığımız depremin üzerinden 1 ay geçti ama hala birçok insanın yaraları sarılamadı. Eksik çok ama yetişme hızımız maalesef düşük. Hala birçok kişi çadırlarda kalıyor ve hava koşulları sürekli değişiyor. En ufak fırtınada çadırlar yerle bir oluyor ve çadırda yaşam kesinlikle mümkün değil.

Herkes elinden geleni de bir şekilde yapmaya çalışıyor. Gerek STK’lar gerek belediyeler gerekse de bireysel herkesin eli taşın altında. Bu noktada Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin deprem bölgeleri için çok iyi şeyler yaptığını söylemek mümkün. Gıda desteğinden tutun banyonun sağlanmasına kadar birçok konuda dayanışma gösterildi. Konuya ilişkin haberleri okuduğumda, televizyondan izlediğimde gözlerimin dolduğunu da belirtmek isterim. 


Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin depremzedeler için yaptığı son dayanışma ise Beceri ve Meslek Edindirme Kurslarındaki (BELMEK) kursiyerlerin büyük bir seferberlik başlatması. Eşofman takımı, pijama ve iç çamaşırı gibi ihtiyaçların dikimini gerçekleştirip bölgeye gönderen usta öğretici ve kursiyerler şimdi de deprem bölgelerindeki vatandaşlar için nevresim takımları dikmeye başlamış.


Türkiye’yi yasa boğan depremlerin yaşandığı ilk günden beri yardım toplama merkezine dönüştürülen 58 BELMEK merkezi şimdi de dikiş atölyesine dönüştürülmüş.
Atölyeye dönüştürülen 20 BELMEK merkezinde kursiyerler bugüne kadar eşofman takımından pijama ve iç çamaşırına kadar pek çok ihtiyaca göre dikiş yaparak, bölgelere gönderilmesini sağladığını ifade ediyor belediye yetkilileri.


Son olarak ise merkezlere 12 bin metre kumaş alındı ve deprem bölgelerindeki vatandaşlara gönderilmek üzere nevresim takımları dikilmeye başlandı.
12 bin metrelik bir kumaş alınarak BELMEK’lere dağıtıldığını belirten Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Meslek Edinme Şube Müdürü Haluk Erdemir konuyu şöyle anlatıyor: “Depremin ilk haftasından itibaren bütün kurs merkezlerimizi yardım toplama merkezlerine dönüştürdük. Kendi imkânlarımız ölçüsünde neler yapabileceğimizi düşündük ve ilk etapta kıyafet dikimi gerçekleştirdik. Usta öğreticiler ile kursiyerlerin birlikte hareket ederek diktiği yüzlerce eşofman ve pijama takımını bölgelere gönderdik. Nevresim takımı dikimine de yeni başladık. Çünkü bölgeden gelen ihtiyaçlara göre harekete geçiyoruz. İlk etapta 3 bin nevresim takımı dikimi gerçekleşecek. Yine bölgeden gelen ihtiyaçlar doğrultusunda da biz bütün imkânlarımızı yaralarımızı sarana kadar seferber etmeye devam edeceğiz.”
Ellerinden iyilik akan usta öğretici Hülya Akan Usta, “Mozaik öğretmeniyim. Biz de elimizden geldiği kadar destek olmaya çalışıyoruz. Umuyoruz bir nebze de olsa yardımımız dokunur” derken bir diğer usta öğretici Hayriye İşlek ise “Giyim öğretmeniyim. Deprem bölgesindeki vatandaşların kullanması için nevresim takımı dikiyoruz. İnşallah onlara bir destek vermiş oluruz, mutlu edebiliriz. Bu felaketin üstesinden beraber gelebileceğimize inanıyorum” diye konuşuyor.


Tecrübeli personellerin hızla dikimini tamamlayacağı nevresim takımları paketledikten sonra depremzede vatandaşlara teslim edilecekmiş. Deprem bölgelerinde ihtiyaçlar tamamlanana kadar talep edilen malzemelerin dikimi BELMEK tarafından yapılmaya devam edecekmiş. ABB’ye kendi adıma teşekkür ediyorum. Diğer belediyelere örnek olması dileğiyle…