Bu pazar günü gerçekleştirilecek olan UFC dövüş gecesi Amerika Birleşik Devletleri‘nin Nevada eyaletindeki Las Vegas şehrinde olacak. UFC Fight Night 223’ün ana etkinliği olacak olan Mackenzie Dern ve Angela Hill arasında yapılacak olan müsabaka dövüş hayranları arasında çok fazla heyecan yarattı. Her iki Dövüşçü’de sekizgene kendi benzersiz dövüş becerilerini getirirken, birçok kişi bu iki dövüşçüden hangisinin daha iyi nakavt dövüşçüsü olduğunu merak ediyor.
24 Mart 1993 doğumlu olan Mackenzie Dern dünya şampiyonluğu bulunan siyah kuşak bir jiu jitsucu. 2014 ve 2015’te jiu jitsu dünya şampiyonluğu bulunan Dern’in birçok farklı turnuvadan da dereceleri var. 12-3’lük profesyonel bir karneye sahip, boğuşma yetenekleri ile tanınıyor ancak MMA kariyerinde henüz nakavtlı bir zafer elde edemedi. Ancak bunun yerine, 12 galibiyetinden 7’sini rakiplerini submission ile pes ettirerek aldı ve yerde ne kadar etkili olduğunu sergiledi. Ancak Dern, rakipleri ile ayakta dövüşmeye de istekli olduğunu her zaman gösterdi ve vuruşları her dövüşte gelişmeye devam etti. 2022 yılında çıktığı son maçında, geçtiğimiz günlerde Jessica Andrade’yi nakavt eden Çinli dövüşçü Yan Xiaonan’a karşı puanla kaybetti.

Dern’in rakibi olan Angela Hill ise 1985 doğumlu eski bir dünya kickboks şampiyonu. Hill mayıs ayı itibari ile UFC kadınlar çöp siklet sıralamasında 14. sırada yer alıyor. 15-12’lik bir dövüş karnesine sahip olan Hill, bu galibiyetlerinin beşini nakavtla elde etti. Kısa boyuna rağmen etkileyici vuruş yetenekleri ile tanınan Hill, rakipleriyle daha çok ayakta dövüşmeyi tercih eden bir sporcu. Hill’in nakavt gücü, 2020’de Hannah Cifers’i yenmesi de dahil olmak üzere en unutulmaz dövüşlerinden bazılarında tam olarak görülüyor.

Dern yer dövüşünde ve boğuşmada üstün olabilirken, Hill’in vuruş yeteneği ve nakavt gücü dövüşte belirleyici bir faktör olabilir. Sonuç olarak, rakiplerini etkileyici bir şekilde bitirme becerisi gösterdiği için Hill’in daha iyi bir nakavtçı olduğu söylenebilir. Dövüş gecesi yaklaşırken hayranları bu iki yetenekli dövüşçü arasında yapılacak olan heyecan verici hesaplaşmayı merakla bekliyorlar. Çöp sıkletin ilk sıralarında yer almak isteyen Dern ve Hill, şüphesiz ellerinden gelenin en iyisini kafeste yapacak, hayranlarının kaçırmak istemeyecekleri ve izlerken keyif alacakları bir maç yapacaklar.