Komediden bilim kurguya, dramdan aksiyona, binlerce içeriği izleyici ile buluşturan Netflix, her geçen gün yeni içeriklerini izleyici karşısına çıkarmaya devam ediyor. Yalnızca dizi, film değil belgesel, biyografik içerikler de sunan platformun kullanıcı sayısı da oldukça fazla. Dünyanın dört bir yanında içeriklerin tek bir yerde buluşturulduğu platformda ne izleyeceğini bulamayanlar için beğendiğim bilim kurgu dizilerini derledi. 

Diğer türlerden tamamen ayrılan ve büyük bir kitlesi olan bilim kurguda çok fazla içerik yer alamıyor. Ancak bilim kurgu severler yeni bilim kurgu filmleri keşfetmek için araştırma yapıyor. İşte çok bilinmeyen bilim kurgu fimleri...

Bird Box

Son dönemlerin en çok konuşulan Netflix bilim kurgu filmi Bird Box, Josh Malerman’ın 2014 yılında çıkan aynı adlı romanından beyaz ekrana uyarlanmıştır. Başarılı oyuncu Sandra Bullock’ın başrolünde olduğu filmin ilk gösterimi, AFI Fest’te yapılmış, ardından Bird Box, 12 Kasım 2018’de Netflix’te yayınlanmaya başlamıştır. Film, distopik bir dünyada yaşam mücadelesi vermeye çalışan insanları konu almaktadır.

Sandra Bullock

Malorie Hayes (Sandra Bullock), gözle görülemeyen ancak kendilerine bakıldıkları zaman insanı deliye döndürerek intihara sürükleyen varlıkların dünyayı ele geçirdiği bir gelecekte, biri kız biri erkek iki çocuğa göz kulak olmakta, onlarla birlikte ölüm kalım mücadelesi vermektedir. Bu mücadeleden 5 yıl önce, her şeyin başladığı zamanlarda, Malorie hamiledir ve dünyaya bir çocuk getirip getirmemek konusunda kararsızlık yaşamaktadır. Malorie, kız kardeşi ile birlikte rutin kontrollerini yaptırdığı hastaneden çıkarken şehri ele geçiren bir kaosun ortasına düşer. Neler olduğunu anlamaya çalıştıkları sırada gerçekleşen tuhaf bir kaza sonucu, kız kardeşi hayatını kaybeder. Sığınacak bir yer bulmaya çalışan Malorie, hayatının değişeceğinden habersiz, bir grup insanla birlikte kendilerine en yakın eve sığınır.