Diamond Lig, tüm hızıyla devam ederken geçtiğimiz hafta, Dünya Şampiyonası için ara vermeden önce 23 Temmuz’da Londra’da onuncu etkinliğini gerçekleştirdi. Noah Lyles, Fred Kerley ve Sha’Carri Richardson da dahil olmak üzere 2012 Olimpiyatları’nın yapıldığı stadyumda bir çok dünya ve olimpiyat yıldızı sahne aldı. Londra, Budapeşte’de gelecek ay yapılacak Dünya Atletizm Şampiyonası’na gitmeden önce atletizmin yıldızlarına, yarışlara uyum sağlamaları için mükemmel bir fırsat sundu. Sporcuların performanslarını ayarlamaları ve sıkı bir şekilde odaklanmalarını sağlamalarına yardımcı oldu. Dört yıl sonra ilk kez Londra Stadyumu’na dönen Diamond Lig önemli atletizm yıldızlarının yarışlarıyla oldukça keyifli geçti.

Noah Lyles, 23 Temmuz Pazar günü İngiltere’nin başkentindeki London Athletics Meet 2023 Diamond Lig etkinliğinde son derece hızlı bir erkekler 200 metre yarışını kazandı. Amerikalı atlet rakipleriyle arasına mesafe koymadan önce, hem İngiltere’nin ulusal sprint çifte şampiyonu Zharnel Hughes, hem de Botsvana’nın sprint şampiyonu Letsile Tebogo tarafından virajda dışarıda bırakıldı, ancak dünya şampiyonu atlet yarışı 19.47 ile bitirerek birinci olmayı başardı ve kendi 2023 dünya liderliği zamanını da saniyenin onda ikisi kadar geliştirdi. Letsile Tebogo’nun 19.50’si Frankie Fredericks’in Atlanta 1996 Olimpiyatları finalinden 19.68’sini gölgede bırakan yeni bir Afrika rekoruydu ve onu tüm zamanların 200 metre listesinde 54. sıradan 6. sıraya taşıdı. Zharnel Hughes’in 19.73’ü ise Ingiltere’nin en iyi zamanı olduğu için ev sahibi atlet bu sonucun ardından seyircilerden oldukça tezahürat aldı. Yarışlardan sonra BBC’ye konuşan Lyles, “Hızlı olacağını söyledim, Zharnel’e bu İngiliz rekorunu kolayca kırabileceğini söyledim ve kırdı ama 200 her zaman benim olacak, onu bırakmıyorum, o benim.” Dedi.

Kadınlar 100 metre yarışlarında ise geçen hafta Shericka Jackson’u yenen Sha’Carri Richardson sakatlığı nedeniyle yarışlardan çekildi. Yarışın kazananı 10.75’lik derecesiyle Marie-Josee Ta Lou olurken, Dina Asher-Smith 10.85 ile ikinci ve Shericka Jackson ise 10.94 ile üçüncü oldu. Ta Lou, daha sonra “Bugün çok güzeldi. İlk başta kendimi iyi hissetmiyordum ama koçumun bana söylediği her şeyi dinliyordum ve kazandım. Bitişin güçlü olduğunu biliyorum ama başlangıcım daha iyi olabilirdi ve altın kazanma hedefime ulaşabileceğimden emin olmak için onu geliştirmem gerekiyor.” şeklinde konuştu.
Femke Bol, Londra Stadyumunda sezonun 10. Diamond Lig karşılaşmasında tarihteki en hızlı üçüncü kadın 400 metre engelli yarışını kazandı. Günün performansı olan 51.45’lik derecesiyle yeni bir Avrupa rekoru kıran Bol, bu derecesiyle tüm zamanların listesinde ikinci olmayı başardı. Janieve Russell 53.75 ile ikinci olurken üçüncü ise 53.76  ile ABD’den Shamier Little oldu. Daha sonra BBC’ye konuşan Femke Bol,”Bu sadece harika. Hızım üzerinde çalışmak için gelecek hafta 200 metrede yarışacağım. Budapeşte için hızlı ve iyi durumda olmayı umuyorum.”dedi. Diamond Lig bir aylık bir aranın ardından 31 Ağustos’da İsviçre’nin Zürih şehrinde yapılacak yarışlarla devam edecek.