Geçtiğimiz hafta sonu UFC Apex’de kafese giren Mackenzie Dern ve Angela Hill çöp siklet kemeri için karşılaştıkları maçta seyircilere unutulmaz bir gece yaşattılar.

 Jiu jitsu dünya şampiyonlukları bulunan Dern’in yerde daha etkili olduğu için rakibini yere almaya çalışacağı düşünülse de, maç başlar başlamaz Dern çok sert yumruklarla rakibinin üzerine gitti ve bu yumruklardan bazılarıyla da Hill’i yakalamayı başardı.

Raundun ortasında takedown yaparak Hill’i yeri almayı başaran Dern, raundun sonuna kadar rakibini yerde kontrol etti. Raundun son 20 saniyesi oldukça heyecanlıydı,Hill’in kolunu yakalayıp armbar yapmayı deneyen Dern, Hill’in savunmasını geçip kolunu ayırmayı bir türlü başaramadı ve zil sesi Hill’in imdadına yetişti. İkinci raund Angela Hill’in vuruşlarıyla etkili olabildiği bir raund oldu, maç içinde rakibine karşı daha baskın olduğu tek raund buydu.

Özellikle vücuda attığı dizlerle Dern’in canını bayağı yaktı. Üçüncü raund Dern yine baskın taraf oldu, raundun büyük bir kısmında Hill’i yerde tutup vuruşlarıyla etkili olduğu raundun son saniyeleri yine heyecanlı anlara sahne oldu. Yine bir armbar yapmaya çalışsa da Hill’in defansını geçmeyi başaramadı, Hill’in bu raundda aldığı çok sert bir diz darbesine karşı dayanıklılığı ve son anlardaki mücadelesiyle saygıyı hak ettiği bir raund oldu. Maçın son raundu ise Dern’in rakibini yerde kontrol ettiği ve oldukça sert darbelerle maçı bitirmek için elinden geleni yaptığı ancak Hill’in bu darbelere dayandığı çok etkileyici bir raund oldu.

İkinci raund dışında bütün rauntlarda McKenzie Dern etkili vuruşlarda rakibine karşı üstünlük sağladı, önemli vuruşlarda 126’ya karşı 50 gibi bir üstünlüğü vardı, ayrıca rakibini yerde kontrol altına alma süreleri de Dern’in 11:14 dk Hill’in ise sadece 1:17 dk, bu vuruşların sayısı maç sonunda hakemlerin skor kartına da yansıdı. 49-43, 49-44, 49-44 puanlama ve üç hakemin ortak kararıyla maçın galibi Mackenzie Dern oldu. Bjj siyah kuşak olan Dern’e antrenörü tarafından maç sonunda üçüncü stripe takıldı. Bu sonuçla beraber Dern’in galibiyet sayısı 13’e yükseldi.