Jon Jones ağır siklet kemeri için yıllar sonra kafese geri dönüyor. Bu pazar sabahı UFC’de ağırsiklet kemeri için Jon Jones ve Ciryl Gane arasında bir mücadele olacak.

Kamerunlu dövüşçü Francis Ngannou’nun UFC’den ayrılmasıyla boşa çıkan kemer için iki sporcu karşı karşıya gelecek. Aslında bu maçın Jones ve Ngannou arasında yapılması düşünülüyordu ancak Ngannou’nun UFC ile anlaşmazlığa düşüp yollarını ayırmasıyla maçın Jones ve Gane arasında yapılmasına karar verildi.                

UFC Hafif Ağır Siklet Şampiyonu olan Jones siklet yükselterek ağır siklete geçiş yaptı. Henüz bir yenilgisi olmayan Jones çıktığı 12 maçın 11’ini kazanan Gane’e karşı mücadele edecek. Gane tek yenilgisini Francis Ngannou karşısında aldı. Ağır siklet şampiyonluğu için kafese geri dönen Jones maç hakkında şunları söyledi. “Ağır siklette eskiden yaptığım  her şeyi daha güvenli ve daha güçlü bir şekilde yapıyorum. Bunun için uzun zamandır bekliyorum, oraya kazanmak için değil hükmetmek için gidiyorum. Mümkün olan en yüksek seviyede performans göstermek istiyorum. Artık aynı dövüşçü değilim, eskisinden daha iyiyim. Harika kickboks, harika savunma, harika güreş ve jiu jitsu yapıyorum. Bu verdiğim uzun arada bunların hepsi üzerine çok çalıştım ve gezegendeki herkese karşı bunu yapabilirim. Tüm zamanların en iyi dövüşçüsü olduğuma inanıyorum ve Gane’e karşı kazanılan bir zaferin bunu pekiştireceğine inanıyorum.”     

Gecenin dikkat çeken diğer maçlarından biri Valentina Shevchenko ile Alexa Grasso arasında yapılacak olan kemer maçı, Shevchenko sinek siklet kemerini sekizinci kez korumak için ringe çıkıyor. Diğer bir önemli maç ise Kazak dövüşçü Shavkat Rakhmonov ve Geoff Neal arasında olacak. 16 maç 16 galibiyeti bulunan yenilgisiz Kazak sporcu bakalım yoluna aynı şekilde devam edecek mi. Pazar sabahı sabah 6’da başlayacak olan maçlar ülkemizden de canlı olarak izlenebilecek.