Bu hafta sonu UFC dövüş gecesinde birbirinden güzel maçlar dövüş severleri bekliyor.

Pazar sabahı saat 4:00’te başlayacak olan gecenin ana maçında Yeni Zelandalı dövüşçü Kai Kara France ile Iraklı Amir Albazi sinek siklet karşılaşmasında kafeste karşı karşıya geliyor. Gecenin diğer maçlarından bazıları ise şöyle; Alex Caceres-Daniel Pineda, Jim Miller-Jesse Butler, Tim Elliot-Victor Altamirano, ve kadınlarda Karine Silva ile Ketlen Souza sinek siklette karşı karşıya geliyor.

Gecenin ana maçını yapacak olan dövüşçülere bakacak olursak; Kai Kara France 1993 Yeni Zelanda doğumlu. 10 yaşındayken Brazillian Jiu Jitsu yapmaya başlıyor ilk olarak, daha sonra lise yıllarında karma dövüş sanatları eğitimi almaya başlıyor.Kai France profesyonel MMA kariyerine memleketi Auckland Yeni Zelanda’da başladı, daha sonra üniversiteye gittiği yıllarda bir spor salonunun bursuna başvurarak kazandı ve Tayland’a taşındı. Burada karma dövüş sanatları alanında kendini geliştirdi. 2016’da UFC’nin yapımcılığını üstlendiği bir realite televizyon dizisi olan The Ultimate Fighter:Tournament of Champions’a katıldı ve burada ilk dövüşünü Terrence Mitchell karşısında 30 saniyelik nakavt galibiyetiyle kazandı. 2018’den beri UFC’de dövüşen Kai Kara’nın profesyonel MMA karnesi şu şekilde; 34 maç 24 galibiyet 10 mağlubiyet. Galibiyetlerinin 11’i nakavt ile 3’ü submission ile 10’u ise hakem kararıyla.

Amir Albazi ise 1993 Irak doğumlu bir MMA dövüşçüsü. Bağdat’ta doğan Amir yedi yaşındayken ailesiyle beraber Bağdat’tan kaçtı ve önce Suriye’ye ardından İsveç’e gitti. Televizyonda eski bir UFC dövüşünü izlerken bundan etkilenen Amir ertesi gün hemen bir MMA salonuna giderek kayıt oldu. 2013 yılında Londra’ya taşındı ve Roehampton Üniversitesi’nden spor bilimleri bölümünden mezun oldu. Amir ilk dövüşünü Pavlo Kulish’e karşı yaptı ve rakibini 59 saniyede yendi. Amir UFC’deki ilk maçına 18 Temmuz 2020’de çıktı ve rakibi Malcolm Gordon’u ilk raundun 4:42. saniyesinde pes ettirdi. Amir’in profesyonel dövüş karnesi ise şu şekilde; 17 maç 16 galibiyet 1 mağlubiyet. 16 galibiyetin 5’i nakavt ile 9’u submission ile ve 2’si hakem kararıyla.

Kara France ayakta dengeli bir duruşa sahip ve hemen hemen her vuruşu iyi yapabilen bir sporcu, sağlam bir sağ aparkatı ve oldukça güçlü ama çok fazla kullanmadığı bir sol kroşesi var. Ayrıca bacaklara ve vücuda zarar verebilen güçlü tekmelere sahip ancak yerde Amir Albazi kadar etkili değil zaten galibiyetlerini karşılaştırdığımızda bunu görebiliyoruz. Kara France’ın 3 submission ile galibiyeti varken Amir Albazi’nin submission ile galibiyet sayısı 9. Pazar sabahı kazanan kim olacak ve ortaya nasıl bir maç çıkacak merakla bekliyoruz.