Geçtiğimiz haftasonu Londra’da gerçekleştirilen UFC 286 gecesinde Kamaru Usman ve Leon Edwards arasındaki üçlemenin son karşılaşması yapıldı.

Maç sonucunda kazanan taraf hakemlerin çoğunluk kararıyla Edwards oldu. Aslında raundlar birbirine oldukça yakın geçmişti ancak iki hakem Edwards lehine bir hakem ise beraberlik kararı verince şampiyonluk kemeri el değiştirmedi ve Leon Edwards ilk kemer koruma maçında kemerini korumayı başardı. İkilinin arasında yapılan önceki karşılaşmayla kıyasladığımızda her iki tarafında maça iyi hazırlandığını görebiliriz. Kamaru Usman önceki maçın son dakikasında kafaya aldığı yüksek tekmeyle maçı ve kemeri kaybetmişti bu nedenle bu defa o tekmeyi tekrar yememek için ellerini sürekli yukarıda tuttu. Bunun ne kadar doğru bir karar olduğu maç esnasında görüldü çünkü Edwards yine bir kaç kez bu tekmeyi denedi ancak etkili olamadı. Yine aynı şekilde Leon Edwards da Usman’ın takedown yaparak yere alma çalışmalarına karşı oldukça iyi defans yaptı. Güreşi oldukça iyi olan Usman’a karşı Edwards maç öncesinde belli ki buna karşı çalışmalar yapmış. Maç içerisinde Usman dört kez takedown yaparak rakibini yere almayı başardı ancak yerde çok fazla etkili olamadı, Edwards bunların dışında pek çok takedown girişimini ise boşa çıkarmayı bildi.
Maç sonunda konuşan Edwards, “gövdeye ve bacaklara attığım tekmelerle ellerini aşağıya alması için çalıştım,benim için yaptığım en zor maçtı ancak daha net vuruşlar yaptığımı düşünüyorum bu çekişmeli maç için ona teşekkür ediyorum” dedi. Kamaru Usman ise, “evet yakın bir maç olduğunu biliyorum ama kazanmak için gerekeni yaptığımı düşünüyorum. İyi bir oyun planı vardı ama bu iş bitmedi onu  tekrar göreceğim. Çok uzun sürmeyecek; koçlarımla konuşacağım, kızımla biraz vakit geçireceğim ve geri döneceğim. Çok uzun bir çalışma dönemi geçirdik, sizlere bu gösteriyi verebilmek için çok çalışıyoruz, her dövüşe çıktığımızda hayatımızı ortaya koyuyoruz o yüzden dövüşçülere biraz daha fazla saygı gösterin” diye konuştu.
Gecenin diğer maçlarından biri olan Justin Gaethje-Rafael Fiziev maçı da oldukça zor ve sert geçti. Maçın sonunda ise hakemlerin çoğunluk kararıyla kazanan Gaethje oldu ve böylece Rafael Fiziev’in altı maçlık galibiyet serisine de son verdi. Diğer bir önemli maç ise Gunnar Nelson ile Bryan Barberena arasında yapıldı. UFC tarihindeki tek İzlandalı dövüşçü olan Gunnar Nelson BJJ’de siyah kuşağa sahip ve yerde çok etkili şekilde jiu jitsu yapabilen bir sporcu.Bu maç öncesinde 18 galibiyetin 16’sında rakiplerini bitirdi ve bu 16 galibiyetin 12’sini submission ile kazandı. Bu maçta da ilk raundun bitmesine son on saniye kala Nelson yine submission yaparak rakibini armbar ile bitirmeyi başardı. Böylece Welter Siklette 7 kez submission yaparak en fazla submission yapan kişi olarak da bir rekorun sahibi oldu.