UFC 287 8 Nisan’da Miami,Florida, Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleştirilecek, Türkiye saatiyle 9 Nisan Pazar gününe denk gelen bu organizasyonda Israel Adesanya deyim yerindeyse belalısı Alex Pereira ile rövanş için karşı karşıya gelecek.

Bu karşılaşma kafeste rövanş olacak ama ikili ikinci kez karşı karşıya gelmiyor, aslında bu onların dördüncü mücadelesi olacak çünkü iki kez de kickboks maçı için daha önce ringe girmişlerdi. Alex Pereira, ikilinin arasında yapılan kickboks maçlarının birinde puanla diğerinde ise nakavtla Adesanya’yı mağlup etmeyi başarmıştı.

Adesanya’nın belalısı diyorum çünkü Adesanya’dan sonra UFC’ye katılan Pereira kickboks maçlarının ardından geldiği kafeste de ilk maçlarında Adesanya’yı nakavt etmeyi başardı. Kickboksta 40 maçı bulunan Pereira UFC’ye katılmadan önce Glory orta siklet ve hafif ağır siklet şampiyonluklarını da elinde bulunduruyordu. UFC’deki sekizinci maçında Adesanya’yı teknik nakavtla mağlup ederek orta siklet şampiyonu oldu ve kemeri Adesanya’nın elinden aldı.

Nijerya asıllı dövüşçü Israel Adesanya’nın MMA’de 25 maçı bulunuyor bunlardan 23’ünü kazanan Adesanya’nın sadece bir mağlubiyeti vardı Pereira karşısına çıkana kadar ve ikinci yenilgisini de ondan aldı. Kafesteki ilk maçları aslında Adesanya için oldukça iyi gidiyordu, hatta ilk raundun son saniyesinde Pereira’yı bir sağ yumrukla yakaladı ve Pereira oldukça sarsıldı. Raund birkaç saniye daha sürse belki maçı orada bitirebilirdi ama zil sesi Pereira’yı kurtardı ilk raund. Maçı son raunda kadar önde götürmeyi başardı Adesanya, o haliyle devam etse maçı kazanacaktı ancak son raundda ‘Taş Eller’ lakaplı Pereira’nın önce o güçlü sol kroşesine yakalandı ve ardından gelen yumruklara da karşı koyamayınca hakem araya girerek maçı bitirdi ve kemerini kaybetti. Yapacakları rövanş maçı için çok çalıştığını söyleyen Adesanya “Bu benim son şansım ve hayatımı ortaya koyacağım” diye konuştu. Bakalım bu defa kazanan kim olacak merakla bekliyoruz.