Bu cumartesi günü “Juggernaut” (Ezici Güç) lakaplı Joe Joyce Londra’daki Copper Box Arena’da Çinli ağır siklet Zhilei Zhang ile yapacağı maç ile ringe dönüyor.

Geçtiğimiz yılın Eylül ayında eski şampiyon Joseph Parker’a karşı aldığı etkili zaferle WBO’nun ağır siklet geçici kemerini elde etmişti. 15-0 (14 nakavt)’lık bir karnesi olan Joyce için bu maç hiçte kolay geçmeyecek ancak bu maçı da kazanırsa Oleksandr Usyk veya WBC şampiyonu Tyson Fury’nin karşısına şampiyonluk kemerini almak için çıkabilecek.

Rakibi Çinli ‘Big Bang’ lakaplı Zhang’un boks karnesi ise 24-1-1 (19) nakavt şeklinde. Ağustos ayında Cidde’de Hırvat rakibi Filip Hrgoviç’e karşı yaptığı son maçında rakibini yere düşürmeyi başarsa da hakemlerin tartışmalı kararıyla mağlup oldu. 2008’de Çin’de yapılan olimpiyatlarda gümüş madalya kazanan Zhang, Joyce için hiç de kolay bir rakip olmayacak. Cumartesi gecesi Londra’da Joe Joyce’a karşı alacağı bir galibiyetle Zhang dünya şampiyonluğu için tekrar bir fırsat yakalayabilir. Maç öncesi açıklamalarda bulunan Zhang “En iyi olmak için en iyiyi yenmelisiniz. Bu, dünya şampiyonu olma hayalinin bir parçası. Bir fırsat ortaya çıktığında asla bir meydan okumadan kaçmam.” şeklinde konuştu. Joyce’un ünlü dayanıklılığına atıfta bulunan Zhang şunları ekledi “Bir dövüşçünün çenesinin, mükemmel zamanlanmış bir yumruğu kaldıracak kadar sağlam olabileceğine inanmıyorum.” Önceki maçında hakemlerin kararıyla maçı kaybettiği hatırlatılınca da “Bunun için endişelenmiyorum. Yumruklarımla konuşurum. Bunun için endişelenmenin bir anlamı yok. Hakemleri bir zafere ikna etmek benim işim.” Dedi.

Cumartesi günkü Zhang maçı öncesinde konuşan Joyce ise rakibini riskli olarak nitelendirdi, ancak sınavın üstesinden gelebileceğini ve bu galibiyetin onu bu yıl Usyk veya Tyson Fury’e karşı bir şampiyonluk maçına çıkaracağını umuyor. Joyce “ Riskli bir mücadele ama heyecan verici. O büyük bir adam ama bende büyük bir adamım. İki büyük adam çarpışacak ve bu harika bir dövüş olacak. Bekleyebilirdim ve daha kolay bir mücadele verebilirdim ama neden bir test yapıp hazır kalmayayım diye düşündüm.O üst düzey bir dövüşçü ve bu beni Usyk veya Fury’ye götürüyor, umduğum şey de bu, potansiyel olarak büyük bir yaz dövüşü” şeklinde konuştu. Boksun en önemli ve seyir zevki yüksek bölümü olan ağır siklet, son zamanlarda büyük dövüşler yapılmadığı için biraz gözden düşse de Joyce’un bu maçın ardından sıralamada üste çıkarak sikleti biraz hareketlendirip canlandırmasını umuyorum belki o zaman ağır siklette çok daha fazla maç izleyebiliriz.