Yıllardır kapalıydı. Kapılarına kilit vurulması tüm kent için büyük bir kayıp olarak değerlendirilirken, bir o kadar da sinema ve kültür meraklıları için üzüntü kaynağı olmuştu.

Kavaklıdere Sinemaları’ndan bahsediyorum. Kavaklıdere Sinemaları, Ankara’da Tunalı Hilmi Caddesi’nde hizmet verirken bir anda kapanma kararı almıştı. Kavaklıdere Sinemaları, Ankara için önemli mekanlardan birisiydi. Kapandığı 2007 yılına kadar önemli filmler bu sahnede gösteriliyordu. 

Neyse ki bir grup sanatsever bir araya gelerek harekete geçti ve Kavaklıdere Sinemalarının açılması yönünde önemli bir adım attı. Sanatseverlerin oluşturduğu grubun adı Kült. Kült tarafından kültür sanat mekanı haline gelen Kavaklıdere Sinemaları da bundan sonra Kült Kavaklıdere olarak hizmet vermeye devam edecek.

Sinemanın açılması ile ilgili de cumartesi ve pazar günleri dayanışma amacıyla bir etkinlik düzenlenecek. Etkinliğin geliri de sinemanın yenilenmesinde kullanılacak. Etkinliğin ismi ise “Bir Zamanlar Kavaklıdere” olacak.

Dayanışma etkinliğinin programı ise şöyle olacak. 
Cumartesi. 15.00 ‘Kurak Günler’ (Film Gösterimi), 16.30 Sinagrit Baba (Konser), 18.00 ‘Karanlık Gece’ (Film Gösterimi), 18.00 Al’york (Konser), 19.30 Deniz Tekin (Konser), 21.00 Deniz Göktaş (Stand-up), 21.30 Gülinler (Konser), 23.00 Hey Douglas (DJ Performans)
Pazar: 12.00 ‘To Sir, Qith Love’ (Film Gösterimi), 15.00 ‘The Good, the Bad and the Ugly’ (Film gösterimi), 15.00 ‘Sinemalı Ankara, Ankara ve Sinemalar’ (Panel), ‘Asfaltın Altında Dereler Var’ (Belgesel Gösterimi), 18.30 ‘Gri Değil, Siyah Ankara Rocks’ (Belgesel Gösterimi), Goril Reggae Band (Konser), 20.15 Sufle, (Konser), 21.30 Barış Demirel (Konser), 21.30 Tuzbiber & Güvercin (Stand-up), 22.45 Gerççek Dorman (Dj Performans)