Çocukların öğrenme kabiliyetleri biz yetişkinlerden çok daha fazla hepimizin bildiği üzere. Gözlem yetenekleri oldukça gelişkin olan çocuklar, adeta bir sünger gibi olup biteni hafızaya çekip, sonrasında da kolayca uyguluyorlar.

Bu öğrenme sürecinin eğlenceyle paralel yürümesi de oldukça mühim meselelerden biri. Eğlenerek öğrenmek, süreci hem daha kalıcı hale getiriyor, hem de beraberinde hafızaya yaşanan güzel deneyimleri bir nakış gibi işliyor.

Çankaya Belediyesi de çocukların hem öğrenmeleri, hem de keyifli vakit geçirmeleri için düzenlediği kursları, Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’nde eğlenceye dönüştürüyor.

Hafta sonlarını verimli bir şekilde değerlendirmeyi amaçlayan çocuklar, Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’nde buluşup, hem öğreniyorlar, hem de eğleniyorlar.

Çocuklar bununla da kalmayıp, ilgi alanlarına göre seçtikleri kurslarla hem bedensel, hem de ruhsal olarak gelişiyorlar. Yoga dersleriyle zihin ve beden dengesini bir araya getirerek uyumu öğrenirken, bir yandan da beden sağlığında ve sosyal ilişkilerde kendilerine önemli bir katkı sağlıyorlar. 

Bütün bunların yanı sıra, sanatla iç içe olmak isteyen çocuklar için de Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’nde piyano dersleri de alabiliyorlar.

Çocuklar derslerle, sporla, sanatla vakit geçirirken, veliler de Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’nin kütüphanesinden yararlanabiliyor, çocuklarını beklerken vakitlerini verimli şekilde geçirebiliyorlar.

O halde sevgili okur, önümüzdeki hafta sonu çocuklarınızla beraber yapabileceklerinizi düşünürken, Çankaya Belediyesi’nin Kültür Merkezleri’ndeki olanaklara da bir göz atın derim. 

Sevgiyle kalın.