Hala aktif olarak basketbol oynarken efsane olmayı başarmış bir sporcu LeBron James, genç bir oyuncuyken başladığı basketbolda kariyer basamaklarını çok hızlı ve sağlam adımlarla geçerek, elde ettiği başarılar ve kırılması zor rekorlarla adını efsane sporcular arasına yazdırmayı başardı.

30 Aralık 1984’te Akron,Ohio ABD’de dünyaya geldi. LeBron Raymone James doğduğunda annesi henüz 16 yaşındaydı, yoksulluk içinde geçen çocukluk yıllarında annesinin iş arayışları nedeniyle sürekli taşınmak zorunda kalıyorlardı. Annesi Gloria Marie oğlunun boş zamanlarını geçirmesi için bir futbol takımına kaydını yaptırdı, daha sonra 9 yaşındayken LeBron basketbolla tanıştı.          

Liseyi St Vincent-St Mary’de okuyan James kısa sürede okulun takımında oynamaya başladı. Lise yıllarında bir çok ödül alan James fiziği ve oyunuyla dikkatleri çekiyordu. 2002 NBA seçmelerine girmek için başvurdu ancak bir oyuncunun drafta girebilmesi için en az lise mezunu olması gerekiyordu, o nedenle bir yıl daha beklemesi gerekiyordu. Artık iyice tanınmaya başlanan James’in maçları televizyonda yayınlanmaya başlamıştı, böylece ulusal televizyonda maçları gösterilen tarihteki ilk liseli oyuncu oldu. Pek çok kişi tarafından “Amerika’daki en iyi lise oyuncu” olarak tanımlanan James için 2003 yılında artık NBA’e gitme vakti gelmişti. 2003 NBA seçmelerinde Cleveland Cavaliers tarafından birinci sıradan seçildi ve Sacramento Kings karşısında çıktığı ilk resmi maçında 25 sayı, 9 asist, 6 ribaund ve 4 top çalma ile oynadı. Böylece NBA tarihinde liseden draft edilen bir çaylak oyuncu için ilk maçında en fazla sayı atan oyuncu oldu. Ayrıca bu sezonda tarihte en genç 1000 sayı barajına ulaşan oyuncu oldu ve Yılın Çaylağı ödülünü kazandı. Çaylak sezonunda 20.9 sayı, 5.9 asist ve 5.5 ribaund ortalaması ile 20 sayı, 5 ribaund ve 5 asist istatistiklerini çaylak yılında Michael Jordan ve Oscar Robertson’dan sonra yapan tarihteki üçüncü oyuncu oldu.
                          

2010 yılına kadar oynadığı Cleveland Cavaliers takımında birçok başarıya imza atsa da şampiyonluk kazanamaz ve 2010 yılında Miami Heat takımına geçer. 2012-2013 sezonunda üst üste 6 maçta 30 sayı yaparak yeni bir rekor kırar ardından Charlotte Bobcats karşılaşmasında attığı 62 sayı ile kendi kariyer rekoruna imza atar. Bu dönemde takımı ard arda 27 maç kazanarak NBA tarihinin en uzun ikinci serisini yapmayı başarır. Miami Heat ile 2012 ve 2013’te iki kez şampiyon olduktan sonra eski takımı Cleveland Cavaliers’e geri döner. 2015-2016 sezonunda Golden State Warriors’u geçerek Cleveland Cavaliers takımıyla ilk kez şampiyonluk kupasını kaldırır. 2018 yılında takımıyla tekrar yollarını ayıran James Los Angeles Lakers takımına geçer ve 2019-20 sezonunda Lakers ile beraber dördüncü şampiyonluğuna ulaşır.                         Kırdığı rekorları, kazandığı şampiyonlukları ve ödülleri yazmakta zorlanacağımız King lakaplı LeBron James’in kariyerinde yer alan başarılarından sadece bazıları şunlar; 7 Şubat 2023’te Oklahoma City Thunder karşısında oynadığı maçta kariyerindeki 38.388. sayıyı atarak 5 Nisan 1984’ten beri Kareem Abdul-Jabbar’a ait olan tüm zamanların en skorer oyuncusu rekorunu geçerek 1. sıraya yükseldi. NBA tarihinde 30.000 sayı, 10.000 ribaund ve 10.000 asist kaydeden tek oyuncu. 4 kez NBA şampiyonluğu, 4 kez NBA Finalleri En Değerli Oyuncu, 19 kez NBA All-Star, 3 kez NBA All-Star Maçı MVP, 18 kez Yılın En İyi Beşi, 2008 NBA Sayı Kralı, 2 altın 1 bronz toplamda 3 Olimpiyat Madalyası.