Bilindiği üzere Ankara büyük bir kent. Bu büyük kent sürekli büyüyor, nüfusu artıyor. Şehir uzak ilçeleriyle genişliyor. 

Depremzedelerin Ankara'ya göç etmesiyle birlikte başkentteki sorunlar tekrar gündeme geldi. Kentin birçok ilçesinde ulaşım sıkıntısı oluyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi yeni otobüsler aldığını duyursa da otobüs sayısı yeterli değil.

Başkentte yaşayanlar bilir. Ankara'nın işçi mahallerinde otobüs hattı sıkıntısı hep olmuştur. Altındağ ilçesi erken biten otobüs hatlarıyla bilinir. Mamak otobüs sıraları ile meşhurdur. Mamak otobüsle
Ziya Gökalp caddesinden ne zaman geçerseniz yol boyunca sırada olan insanları görürsünüz. Karda kışta yağmurda o sırada otobüs beklenir. Evet bu duraklardan çok sık otobüs geçer ancak gelen arabalara binmek zordur. Çünkü doludur. 

Bu sıkıntıların sadece işçi mahallerinde olduğu düşünülürdü. Ancak son deneyimlerime göre ulaşım sorunu birçok ilçede yaygın.

Ankara'nın en gözde ilçeleri arasında yer alan Çankaya'da da aynı sorun var. Örneğin Çankaya'nın Esat Mahallesi'nde de toplu taşımaya binmek çok zor. Otobüsler sabah saatlerinde dahi 40 dakikada bir geliyor. Gelen arabalar çok dolu oluyor. Arabası olanlar, mazot parası olanlar ulaşımdan kolayca yararlanırken, toplumun diğer kesimi bu koşullarda ulaşım sağlıyor.

Bu tablo bizlere otobüs sayılarının arz talebi karşılamadığını da gösteriyor. Zaten ulaşım bu kadar pahalıyken saatlerce otobüs beklemek sıkış sıkış otobüse binmek bize reva görülmemeli. İlçelerin otobüs hat sayıları tekrardan yenilenmeli.