Diamond Lig’in Rabat ayağı geçtiğimiz pazar günü Fas’ın başkenti Rabat’ta gerçekleştirildi. Son dünya şampiyonu Fred Kerley, 100 metrede organizasyon rekorunu kırarken rakiplerine de gözdağı verdi. Aslında herkes merakla Fred Kerley ile Marcell Jacops arasındaki mücadeleyi bekliyordu. Olimpiyatlardan sonra burada tekrar karşı karşıya geleceklerdi, olimpiyat oyunlarında Kerley, Jacops’un ardından ikinci olmuştu, ancak Marcell Jacops Rabat’daki yarışlara katılmadı. Yarışlara katılmaması onun sosyal medyada rakiplerinin alay konusu olmasına neden oldu. 100 metre final yarışlarına dönecek olursak, tüm zamanların en hızlı on adamından üçüne karşı yarışan Amerikan sprint neden dünyanın en hızlı adamı olduğunu herkese gösterdi. İyi bir çıkış yapan ve yarışı baştan sona önde götüren Kerley 9.94 ile ipi göğüslemeyi başardı, onun ardından gelen Güney Afrikalı Akani Simbine 9.99 ile ikinci olurken, Afrika rekortmeni Ferdinand Omanyala ise 10.05’lik derecesiyle bronz madalya kazandı. Yarışın ardından konuşan Kerley “ Bu yarışı kazanıp bugün organizasyon rekorunu kırdığım için duyduğum mutluluğu tarif edemem, beklediğim sonuç buydu ve şimdiye kadarki en iyi formumla dünya şampiyonasına gitmeye devam edeceğim”dedi.

Son dünya şampiyonu Shericka Jackson, kadınlar 200 metrede yeni bir organizasyon rekoru ve sezonun en iyi rekorunu kırarak 21.98 ile zafere ulaştı. Geçen yıl 200 metreyi 21.45 saniyede koşarak dünya şampiyonluğunu kazandığında 200 metrede tarihteki en hızlı ikinci kadın olmuştu. Yarışın ardından konuşan şampiyon “ Başlangıç biraz zorlu olsa da benim için sorun yoktu çünkü iyi hazırlanmıştım, zaferimden dolayı mutluyum ve bu benim son zaferim olmayacak. Bir sonraki şampiyonada galibiyet almak ve dünya rekoru kırmak için kesinlikle daha çok çalışacağım.” dedi.

Olimpiyat altın madalyalı koşucu Jakob Ingebrigtsen 1500 metre yarışlarına kardeşiyle birlikte katıldı. Yarışı 3:32.59’luk bir süreyle bitiren rekortmen koşucunun arkasından gelen Amerikalı yıldız Yared Nuguse 3:33.39 ile ikinci, Oliver Hoare 3:33.39 ise üçüncü oldu. Ingebrigtsen “ Performansımdan memnunum. Kendimi iyi hissettim, daha hızlı koşabilirdim ama son virajda rüzgâr yüzünden biraz zorlandım” dedi. 3000 metre su engelli yarışlarında ise kendi seyircisi önünde koşan Faslı yıldız olimpiyat şampiyonu El Bakkali iyi bir tempoyla yarışı baştan sona önde götürdü. Seyirci desteğini de arkasına alan El Bakkali son turda kendi limitlerini sonuna kadar zorladığı muhteşem performansıyla organizasyon rekorunu kırarak 7:56.69’luk derecesiyle birinci oldu.