Komediden bilim kurguya, dramdan aksiyona, binlerce içeriği izleyici ile buluşturan Netflix, her geçen gün yeni içeriklerini izleyici karşısına çıkarmaya devam ediyor.

Yalnızca dizi, film değil belgesel, biyografik içerikler de sunan platformun kullanıcı sayısı da oldukça fazla. Dünyanın dört bir yanında içeriklerin tek bir yerde buluşturulduğu platformda ne izleyeceğini bulamayanlar için beğendiğim bilim kurgu filmlerini derledim.

Diğer türlerden tamamen ayrılan ve büyük bir kitlesi olan bilim kurguda çok fazla içerik yer alamıyor. Ancak bilim kurgu severler yeni bilim kurgu filmleri keşfetmek için araştırma yapıyor. İşte çok bilinmeyen bilim kurgu fimleri...

ARQ 

Başarılı bir senaryoya sahip olan film, izleyicilerden büyük beğeni almıştır. ARQ, 2016 Toronto Uluslararası Film Festivali’nde gösterime girmek üzere seçilmiş yapımlar arasına da girmeyi başarmıştır.

Renton (Robbie Amell) ve Hannah (Rachel Taylor), uyandıklarında kendilerini bir laboratuvarda bulurlar. Bu laboratuvarda, insanlığın kurtuluşu olabilecek bir enerji kaynağı üzerinde araştırmalar yapılmaktadır. Neler olup bittiğinin farkında olmayan çiftin kafası, içeriye maskeli adamların girmesi ile daha da karışır. Maskeli adamlar tarafından öldürülen Renton, kısa bir süre sonra en başa döner ve tekrar laboratuvarda uyanır. Bir döngü içinde kapalı kalmış olan çift, neden orada olduklarını ve laboratuvarın sırrını bulabilmek için mücadele vermeye başlar.

Everything Everywhere All at Once 
Netflix film önerileri listemize son dönemde adından çokça söz ettiren ve eleştirmenlerden tam not almayı başaran bir yapımla başlıyoruz. Çamaşırhane işleten sıradan bir ailenin hayatı, paralel evrenler arasında başlayan bir savaş nedeniyle alt üst olur. Hiçbir yeteneği olmayan ailenin annesi, dünyayı ve evrenleri kurtaracak tek insandır. 

I am Mother 
Robotlar gerçekten insanların yerini alabilir mi? Netflix bilim kurgu önerileri listemizdeki bu yapım, bize bu sorunun cevabını vermeye çalışıyor. İnsan nüfusunun son bulması sonucunda bir robot yeni insanlar yetiştirmek için geliştirilir. Bir bebeği alan ve büyüten anne robot ile genç kız arasında güçlü bir bağ oluşur. Fakat bir gün dış dünyadan gelen bir kadın, kıza öğretilenlerden farklı şeyler anlatır. Şimdi genç kız gerçeği öğrenmek için büyük bir mücadele verecektir. 

I am Legend
Bu film sizi post apokaliptik bir dünyaya götürüyor. Bir bilim insanı olan Robert, dünyaya yayılan virüsü önlemek için çalışmalar yapar. Bu çalışmalar başarısız olsa da kendisi artık hastalığa karşı bağışıklık kazanmıştır. Tek başına bir şehirde yaşama savaşı verirken bir yandan da kendi kanını kullanarak hastalığı tersine döndürmeye çalışır. 

Ex Machina
Dünyanın en ünlü yazılım şirketlerinden birinde çalışan Caleb, düzenlenen bir yarışmayı kazanır ve gözlerden uzak bir evde yaşayan CEO’nun evinde bir hafta geçirme şansı yakalar. Fakat yaşadıkları hiç de beklediği gibi olmayacaktır. Çünkü dünyanın ilk yapay zeka bireyi Ava ile kurduğu ilişki, aslında büyük bir deneyin parçasıdır. Ex Machina, Netflix bilim kurgu filmleri arasında mutlaka izlenmesi gereken yapımlar arasında yer alıyor.