Diamond Lig iki haftalık bir aranın ardından 16 Temmuz’da tüm heyecanıyla geri dönüyor.

İsveç’in başkenti Stokholm’de yapılan son etabın ardından 2023 sezonunun sekizinci etkinliği bu kez Polonya’nın Silesia kentinde gerçekleştirilecek. Dünyaca ünlü atletizm yıldızları 16 Temmuz Pazar günü Kamila Skolimowska Anıtı için Polonya’da piste çıkacaklar.
Erkekler 100 metre şampiyonu Fred Kerley ve kadınlar 100 metre engelli şampiyonu Tobi Amusan da dahil olmak üzere dünyanın en iyi sporcularından oluşan atletlerin heyecan verici karşılaşmaları bizleri bekliyor. Erkekler 200 metre dünya şampiyonu Noah Lyles’in de 100 metre yarışlarında olması bekleniyor. Amusan,ayrıca Silesian Stadyumunda mücadele edecek beş dünya rekoru sahibinden biri. Bu atletler; kadınlar üç adım atlamada  Yulimar Rojas, erkekler 400 metrede Wayde Van Niekerk, sırıkla atlamada Mondo Duplantis ve gülle atmada Ryan Crouser.
Ayrıca yine yarışlarda  mevcut olimpiyat şampiyonları Jakob lngebrigtsen(erkekler 1500m), erkekler yüksek atlamada olimpiyat şampiyonu ve 2021 Diamond Lig kazananı İtalyan atlet Gianmarco Tamberi, yine diğer bir yüksek atlamacı 2.43’lük en iyi derecesiyle Asya rekorunun sahibi Mutaz Essa Barshim, kadınlar 100 metre engellide olimpiyat şampiyonu ve olimpiyat rekortmeni Jasmine Camacho ve erkekler 3000 metre su engelli yarışlarında yarışacak olan 2020 Tokyo Olimpiyatları şampiyonu Soufiane El Bakkali piste çıkıp yarışacak atletler arasında.
Erkekler 100 metrede geçen yılın Dünya Şampiyonası’da madalya alan üç sporcunun da yarışması bekleniyordu; Fred Kerley, Marvin Bracy ve Trayvon Bromell. Ancak hafta sonu ABD ulusal şampiyona denemelerinde finalde altıncı sırada yer alan Bromell, ameliyat olmak için sezonu erken bitirmeye karar verdi ve Polonya’daki yarışlarda yer almayacak. Buna rağmen Güney Afrikalı Akani Simbine, eski dünya şampiyonu Christian Coleman ve Noah Lyles’in de  aralarında bulunduğu çok hızlı bir 100 metre yarışı bizleri bekliyor.
Ayrıca kadınlar 100 metre engelli yarışları da heyecan verici bir mücadeleye sahne olacak. Dünya rekoru sahibi ve dünya şampiyonu Tobi Amusan ve 2020 olimpiyatları şampiyonu Jasmine Camacho-Quinn’in yanında, geçen yıl Amusan rekoru kırmadan önce dünya rekorunu elinde tutan dünyanın en hızlı ikinci engelli koşu yarışçısı Kendra Harrison da yarış çizgisinde yer alacak. Kadınlar 100 metrede ise Sha’Carri Richardson 2023’ün lideri Jamaikalı Shericka Jackson ile karşı karşıya gelecek.
Rojas,Duplantis,Ingebrigtsen,El Bakkali,Tamberi ve Barshim gelecek ayki Dünya Şampiyonası öncesi burada galibiyet arayan sporcular olacak. Önemli isimlerin birbiriyle mücadele edeceği bir etap olan Diamond Lig’in Polonya ayağı mutlaka izlenmeli.