Ankara’nın merkezinde Kızılay’a yürüyüş mesafesinde yer alan ve şehir merkezindeki en büyük parklardan Kurtuluş Parkı, bir süre önce Büyükşehir Belediyesi’nin TED Üniversitesi ile yaptığı protokolle gündeme gelmişti. Protokole göre, parkın hemen yanı başında bulunan TED Üniversitesi, parkta iyileştirmeler ve düzenlemeler yapacaktı.

Ancak, protokol beraberinde bazı endişeleri de getirmişti. 
Birincisi, Kurtuluş Parkı halka açık bir park ve iyileştirme ve düzenleme yapılacaksa bunun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması gerekirdi. Kamuya ait bir parkta iyileştirmeyi ve düzenlemeleri neden özel bir üniversite yapacaktı?
Açıkçası bunun gerekçesi kamuoyuna tam olarak anlatılamadı? Zaten makul bir gerekçe de değildi. 
Üniversitenin parkın bazı bölümlerini kendi alanına dahil edeceği de eleştiri konusu olmuştu. Üniversite yönetimi bu alanların, tüm üniversite öğrencilerine açık olacağını belirtse de çok makul görünmüyordu. 
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden bu konuda önemli bir adım geldi. 
ABB ile TED Üniversitesi’nin ‘Kurtuluş Parkı’nı yeniden işlevsel hale getirmek’ amacıyla imzaladığı iş birliği protokolü, ABB Meclisi kararıyla feshedildi. 
Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi temmuz ayı ikinci oturumunu Meclis Birinci Başkanvekili Fatih Ünal başkanlığında gerçekleştirdi. Meclis, gündemde yer alan 9 Haziran 2021 tarihli Kurtuluş Parkı ile ilgili Meclis kararının iptali konusunu da görüştü. ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın imzasıyla Meclis’e gelen Başkanlık Yazısı’nda protokolün feshi istendi. Yazıda, “9 Haziran 2021 tarihli 1134 sayılı Meclis Kararı ile ‘Belediyemiz ve TED Üniversitesi arasında Kurtuluş Parkı’nın yeniden işlevlendirilmesine dair iş birliği protokolü yapılması karara bağlanmış, bu karara istinaden 29 Haziran 2021 tarihinde ilgili protokol imzalanmış olup, Kurtuluş Parkı ile ilgili belediyemiz ve TED Üniversitesi arasında iş birliği yapılmasına ihtiyaç kalmadığından söz konusu protokolün kaynağı olan Meclis kararının iptali ve protokolün feshi” ifadelerine yer verildi. 
Dolayısıyla projeden de vazgeçilmiş oldu.
İş birliği protokolünü 29 Haziran’da ABB Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile TED Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Belgin Ayvaşık imzalamıştı. Protokol kamuoyunda da yoğun tartışmalara neden olmuştu. ABB, parkın TED’e devredileceği iddialarıyla ilgili de “Parkın TED Üniversitesi ya da herhangi bir kuruma devredilmesi söz konusu değildir. Parkın tamamı ya da bir kısmının halkın kullanımına kapatılması söz konusu değildir” açıklaması yapmıştı. Protokol kapsamında parkın sorunları belirlenerek çevre düzenlemesi yapılacaktı ancak çalışma hayata geçirilemedi.