Merakla beklenen UFC 290 gecesi bu pazar sabaha karşı Amerika Birleşik Devletleri‘nin Las Vegas şehrindeki T-Mobile Arenada gerçekleştirilecek.

 UFC’nin uzun süredir böylesine heyecan veren iyi bir ana kartı olmamıştı,gecenin ana kartında ikisi kemer maçı olan birbirinden heyecan verici beş maç olacak. Gecede kimler yok ki; Alexander Volkanovski, Yair Rodriguez, Brandon Moreno, Alexandre Pantoja, Robert Whittaker, Dricus Du Plessis, Jalin Turner, Dan Hooker, Bo Nickal, Val Woodburn. Gecede yapılacak iki kemer maçından biri olan tüy siklet kemeri için Alexander Volkanovski ile Yair Rodriguez karşı karşıya gelirken, diğer kemer maçı olan sinek siklet ünvânı için ise Brandon Moreno ile Alexandre Pantoja mücadele edecek.                 
Robert Whittaker-Dricus Du Plessis karşılaşmasından başlayalım. Whittaker 1990 Avustralya doğumlu bir dövüşçü, kariyerinde toplam 31 maçı var ve bunlardan 25’ini kazanırken 6’sından mağlup olmuş. Kazandığı karşılaşmalarında rakiplerini 10 kez nakavtla 5 kez de submission ile bitirmiş diğer 10 galibiyeti ise puanla. 2014 yılından beri sadece şampiyon Israel Adesenya’ya karşı iki kez kaybetti sporcu. 19 galibiyet 2 mağlubiyeti olan rakibi Du Plessis’in işi bayağı zor bu karşılaşmada, bakalım bir sürpriz yapabilecek mi?                   
Gecenin merakla beklenen belki de en önemli maçı Moreno ile Pantoja arasındaki kemer maçı olacak çünkü ikili daha önce iki kez karşı karşıya geldi, bu aralarındaki üçüncü mücadele olacak. Önceki iki karşılaşmanın ilkini submission ile ikincisini ise puanla kazanan taraf Pantoja oldu. Son karşılaşmaları 2018 yılındaydı ve o tarihten beri iki dövüşçü de kendini oldukça geliştirdi. Maç beş raund olduğu için eğer maç o raundlara giderse bu Moreno için bir avantaj olabilir ancak Pantoja ilk raundlarda rakibine baskı kurup oldukça iyi olan jiu jitsusunu kullanarak rakibini yerde bitirmeye çalışacaktır. Pantoja’nın 30 maç 25 galibiyet ve 5 mağlubiyetten oluşan bir dövüş karnesi var, bu galibiyetlerinden 8’ini nakavtla 10’unu ise submission ile elde etti. Kemerin sahibi olan rakibi Meksikalı Brandon Moreno’nun profesyonel dövüş karnesinde ise toplam 29 maçı bulunuyor ve bunlardan 21’ini kazanırken 6 maçını kaybetti ve 2 maçıda beraberlik ile sonuçlandı. Galibiyetlerinin 5’inde rakiplerini nakavt ederken 11 rakibini ise submission ile bitirmeyi başardı. Gecenin ilk kemer maçında kazanan taraf kim olacak merakla bekliyoruz.                         
Gecenin ikinci kemer maçı ise Alexander Volkanovski ile Yair Rodriguez arasındaki tüy siklet ünvan maçı. Meksikalı dövüşçü Rodriguez tekvando kökenli bir sporcu o nedenle çok hızlı ve beklenmedik tekmeler atabiliyor, Volkanovski ise oldukça sağlam bir dövüşçü, dayanıklı bir çenesi var ve güçlü yumruklara sahip. İslam Makhachev karşılaşmasına kadar 22 maç üst üste kazanmış bir canavar deyim yerindeyse. Son olarak dövüşçülerin karnelerine bakıp yazımızı sonlandıralım. Volkanovski’nin profesyonel dövüş kariyerinde toplam 27 maçı bulunuyor ve bunlardan sadece 2’sini kaybedip 25’inden kazanan taraf olarak ayrıldı. Galibiyetlerinin 12’sini nakavtla 3’ünü submission ile ve 10’unu da puanla kazandı. Rakip Yair Rodriguez’in ise dövüş karnesinde toplam 19 maçı bulunuyor ve bunlardan 15’ini kazanıp 3’ünü kaybederken 1’de karara bağlanmayan maçı var. Galibiyetlerinin 5’i nakavt 4’ü submission ile, diğer 6 maçını ise puanla kazandı.