Son günlerde boks ve MMA’de ard arda önemli maçlar açıklanıyor,uzun zamandır sessiz olan boks dünyasında özellikle ağır siklette ilginç karşılaşmaların duyurusu yapılırken, UFC’de de çok iyi maçların yapılacağı kartlar açıklandı.

Bu karşılaşmalarda kimler yer almıyorki; Tyson Fury’den Oleksandr Usyk’e, Charles Oliveira’dan Francis Ngannou’ya, Anthony Joshua’dan Khamzat Chimaev’e, İslam Makhachev’den Paulo Costa’ya,Errol Spence Jr.’dan Terence Crawford’a kadar ringin ve kafesin tüm yıldızları yakın zamanda karşı karşıya gelecekler.
Boksta,özellikle de ağır siklette boksörlerin uzun zaman boyunca çok fazla maç yapmaması haklı olarak eleştirilen bir durum, neyse ki bu yıl içinde yapılacak olan maçlar boks severlerin bu hasretini yakın zamanda dindirecek. Yapılması planlanan bu maçlara gelin bir bakalım; ilk olarak 30 Temmuz günü sabaha karşı Errol Spence Jr. ile Terence Crawford Las Vegas’da karşı karşıya gelecek.Boks dünyası için oldukça önemli olan bu karşılaşmada Crawford ortaya WBO kemerini koyarken Spence Jr. ise IBF,WBA ve WBC kemerlerini koyacak, iki yenilgisiz boksörün bu karşılaşması nefesleri kesecek türden bir boks maçı olacak hiç şüphesiz. Ağır siklette ise merakla beklenen bir rövanş maçı var, Anthony Joshua ve Dillian Whyte arasında yapılacak olan bu karşılaşma ise 12 Ağustos’da Londra’da gerçekleştirilecek. İkili ilk olarak amatörde karşı karşıya gelmiş ve maçın kazananı Whyte olmuştu, daha sonra profesyonel olarak çıktıkları maçta ise Joshua, 7. raundda Whyte’ı nakavt ederek kazanan taraf olmuştu.İkilinin arasındaki bu maç Joshua’nın sallantılı giden kariyeri için önemli bir karşılaşma olacak.Ağır siklet şampiyonu Oleksandr Usyk de geçen yıl Ağustos ayında yaptığı Joshua rövanşından sonra tekrar ringe çıkıyor, WBA,IBF,WBO ve IBO ağır siklet kemerlerinin sahibi yenilgisiz boksörün rakibi ise Daniel Dubois. Boks severlerin heyecanla beklediği bu karşılaşma 26 Ağustos’da Polonya’da yapılacak,Usyk kemerlerini korumaya çalışırken Dubois de eline geçen bu fırsatı değerlendirerek ağır siklet şampiyonu olmaya çalışacak. Her ne kadar Dubois’in işi zor olsa da maç öncesi yaptığı açıklamada “Şimdi benim zamanım,dünyayı şoke edeceğim”şeklinde konuştu. Gelelim dünyada en çok ilgi uyandıran boks karşılaşmasına,maçın resmi olarak duyurulmasının ardından boks ve MMA dünyasında deyim yerindeyse yer yerinden oynadı. Çünkü karşılaşmanın taraflarından biri WBC’nin ağır siklet şampiyonu Tyson Fury diğeri ise geçtiğimiz günlerde UFC ile yollarını ayıran ağır sikletin kafesteki en önemli isimlerinden biri olan Francis Ngannou. İkilinin arasında yapılacak olan karşılaşma boks kurallarına göre yapılacak ancak Fury’nin WBC kemerinin ortada olup olmayacağı henüz net değil. Kemer ortada olmasa ve yapılacak olan maçı Ngannou kaybetse bile, ki kazanması gerçekten çok büyük bir sürpriz olur, şu andan itibaren kazanan taraf olduğu bir gerçek çünkü bu maçla beraber adını çok daha büyük kitlelere duyurma fırsatını yakaladı. Ayrıca geçen gün yaptığı açıklamada, UFC’de yaptığı 14 maçın toplamından daha fazla bir parayı bu maçta alacağını söyledi.
Gelelim UFC’de yapılması planlanan önemli karşılaşmalara. Geçtiğimiz haftalarda yazdığım UFC 290 kartı için yılın en iyi kartı demiştim ancak UFC 294 kartı onu gölgede bırakacak kadar iyi olacak. Gecenin ana maçı İslam Makhachev ile Charles Oliveira arasında yapılacak olan rövanş maçı olacak. İlk maçta Makhachev, Oliveira’yı submission ile yenerek kemeri kazanmıştı. Gecenin diğer bir önemli maçı ise Khamzat Chimaev ile Paulo Costa arasındaki mücadele olacak. Khamzat’ın sevenleri uzun zaman sonra onu kafeste tekrar izlemenin keyfini yaşayacak. Yine gecede dövüş severlerin izleyebileceği diğer bir karşılaşma ise Ikram Aliskerov ile Nassourdine Imavov arasındaki mücadele olacak. UFC 294 21 Ekim’de Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dhabi’de yapılacak.