Dünyanın en iyi kadın basketbolcuları arasında gösterilen Diana Taurasi, 11 Haziran 1982 tarihinde Kaliforniya ABD’de dünyaya geldi. Çocuk yaştayken basketbola ilgi duymaya başlamıştı.

onun yeteneğini farkeden Kaliforniya’nın yerel takımlarından birinin antrenörü olan Lou Zylstra, Diana’yı kendi takımında oynatarak onun basketbol kariyerini başlatan kişi olmuştur. Lise yıllarında Don Lugo Lisesi’nin takımında oynayan Diana okuldaki ilk senesinde gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Lisedeki son yılında maç başına ortalama 28,8 sayı, 12,9 ribaund ve 4,2 asist ile Don Lugo Lisesi’nin tüm zamanlardaki en iyi derecesini elde etti. Onun bu başarısı, ülkedeki tüm kolejlerin ona burs vermek için yarışmasının sebebiydi.

Connecticut Huskies antrenörü Gino Auriemma aileyi evinde ağırladıktan sonra onları ikna etmeyi başardı ve kolej kariyerinde Connecticut Huskies takımında oynamaya başladı. 2001-02 sezonunda sezon boyunca oynadıkları tüm maçlarda galip gelerek 39-0’lık bir seri elde ettiler. Galibiyet serisini bir sonraki sezona da taşıdılar ve 70 maçlık bir galibiyet serisine imza attılar. Connecticut Huskies, Diana Taurasi’nin mezun olduğu 2004 yılında üst üste üçüncü kez şampiyon oldu. Diana Taurasi, kolej kariyeri boyunca toplamda 147 maça çıktı ve bu maçlardan 138’inden galibiyetle ayrıldı.

2004 yılında ABD Milli Takımı’nın en genç oyuncusu olarak Atina Olimpiyatları’na katıldı ve takımıyla beraber olimpiyat altın madalyası kazandı. Aynı yıl ABD Kadınlar Profesyonel Basketbol Ligi (WNBA) takımlarından Phoenix Mercury tarafından ilk sırada draft edildi. Draft haberi açıklandığında Phoenix Mercury takımının lisanslı ürün satışlarında yüzde 90’lık bir artış oldu. WNBA’de ilk üç maçında 20 sayıyı aşan ilk oyuncu olmayı başaran Taurasi 2004 yılında “Yılın Çaylağı” ödülünü aldı. İlk sezonunda ayrıca yılın kadrosuna ve All Star takımına seçilmeyi başardı. 2007 ve 2009 yıllarında WNBA şampiyonluğu yaşayan Taurasi, 2006,2008 ve 2009 sezonlarında WNBA’in sayı kraliçesi oldu ve 2009’da normal sezon ve finallerin en değerli oyuncusu seçildi.
2008 Pekin Olimpiyatları’na da katılan Taurasi burada da altın madalyayı kazanan takımdaydı.

2005-06 sezonunda Dinamo Moskova takımında forma giyerek Avrupa basketboluna adım atan oyuncu, 2007 yılında Spartak Moskova takımına geçti ve bu takımıyla 2007,2008 ve 2009 yıllarında EuroLeague Women şampiyonluğu yaşadı. 2010-11 sezonunda Fenerbahçe’ye transfer oldu ve bir yıl sonra Fenerbahçe’nin ezeli rakibi Galatasaray Medical Park’a geçti. 2012 sezonunda Rusya’nın UGMK Yekaterinburg kulübüne transfer olan oyuncu halen bu takımda oynamaktadır. Dünyanın en iyi kadın basketbolcusu olduğu söylenen, WNBA’in tarihinin en başarılı 15 oyuncusundan biri olan, sayısız başarısı ve madalyası olan Diana Taurasi, adını basketbol tarihine yazdırmayı başarmış bir kadın sporcu.