Seçimlere sayılı günler kala Cumhurbaşkanı adayları seçim beyannamelerini açıklamaya başladı.

Bu kapsamda seçim beyannamesi ile gündeme gelen partiler arasında Memleket Partisi Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin de seçim vaatleri yer alıyor. Peki Memleket Partisi Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce seçmene hangi vaatlerde bulundu? İnce, hangi konuların üzerinde duruyor? Gelin beraber Muharrem İnce’nin seçim vaatlerine birlikte bakalım…

Muharrem İnce, seçime ilişkin olarak yaptığı açıklamalarda hem izleyecekleri yoları hem de seçim vaatlerinden şu sözlerle bahsetti:
“-Ebedi yol göstericimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün muasır medeniyet hedefi ile yol almak;
-Terörün her türlüsünü reddetmek;
-Dil, din, ırk, mezhep başta her turlu¨ ayrımcılığa karşı çıkmak;
-Doğaya ve çevreye saygılı olmak;
-Siyasetten rant elde etmeye dur demek;
-Kadına şiddete ve çocuk istismarına tavizsiz olmak duruşumuzu belirliyor ve bu altı ilke yolumuzu aydınlatıyor.”
"Anavatan, Yavruvatan, Mavivatan, Gökvatan bir bütündür, parçalanamaz!" kararlılığıyla yüreklerimiz atıyor. Ülkesine bağlı, milli egemenliği esas alan, toplumun değerleriyle barışık kadrolarımız halkın iktidarını kurmak ve halka hizmet için gün sayıyor.”
“Partimiz, "Cumhuriyetçi Demokrat" bir felsefeyi benimsemektedir. Cumhuriyetçi demokrasi anlayışıyla, anayasal devleti, temel hakları, kuvvetler ayrılığını, düşünce, inanç ve ifade özgürlüğünü, çoğulculuğu, toplumsal örgütlenmeyi, kadın haklarını, farklı yaşam tarzlarına saygıyı, ekonomik ve sosyal hakları korumayı, yereli güçlendirmeyi içeren laik demokratik bir cumhuriyeti amaçlamaktayız.”
“Milli iradeyi hâkim kılacak, "Halkın Yönetimi"ni kuracağız. Yüce Meclis'i yasama ve denetleme yetkisini kullanan, temsilde adalet ilkesinin gerçekleştiği kurum olarak güçlendireceğiz. Yargıyı tarafsız ve bağımsız kılacağız.”
“Planlı Demokratik Ekonomi, 3D Devlet Modeli, Mavi-Yeşil Politikalar, Hayal Kurduran Nitelikli Eğitim Sistemi, Dayanışmacı/Bölüşümcü¨ Sosyal Refah Ağı, Cumhuriyet Sözleşmesi ile ülkemize umut olacağız.”
“Kamu yönetimi için benimsediğimiz Dürüst, Dijital, Denetlenen (3D) devlet modelimiz ile yolsuzlukları önleyecek, devletin her turlu¨ eylem ve işlemini yargının, yasamanın, kamuoyunun denetimine açacak, hayatı kolaylaştıracak; üretim, ulaşım, iletişim, eğitim, sağlık, güvenlik altyapısını güçlendirecek, kırsal-kentsel gelişim farkını azaltacak, kentleri yaşanabilir kılacağız. Tüm atama ve hizmet içinde yükselmelerde liyakati temel alacağız. Vatandaşların devlete tekrar "güven" duymasını sağlayacağız. Dijitalleşmeyi, bireylerin hayatını denetlemek, özgürlüklerini sınırlamak için değil, hayatı kolaylaştırmak, mal ve hizmet üretmek, büyük ve güvenilir veri sağlamak ve teknolojik dönüşümü gerçekleştirmek için demokratik bir araç olarak kullanacağız.”
 “Fırsat eşitliğine dayalı, ücretsiz ve kesintisiz, bilimsel, çağımızın teknolojik gelişmeleriyle uyumlu, gençlere hayal kurduran ve hayallerini gerçekleştirme imkânı veren nitelikli bir eğitim modellemesi için seferberlik başlatacağız. Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştireceğiz.”
“Küresel eşitsizlik olgusu nedeniyle en çok zararı sosyal refah devleti görmüştür. Sosyal yurttaşlık anlayışı çerçevesinde ihtiyaç sahibi olan her yurttaşımıza sosyal güvence sağlayacak, eğitim ve sağlık hizmetlerinde kamucu anlayışı benimseyeceğiz. Kimsenin açlıktan, yoksulluktan, işsizlikten dolayı sosyal ve insani felakete sürüklenmediği "Dayanışmacı/Bölüşümcü¨ Sosyal Refah Ağı" nı sivil toplum ve yerel yönetimlerle birlikte oluşturacağız.”
“Cumhuriyetimizin temel niteliklerini ve kuruluş ilkelerini benimseyen yeni, sivil ve özgürlükçü¨ bir "Cumhuriyet Sözleşmesi" ile toplumsal barışı sağlayacağız. Her turlu¨ dinsel, mezhepsel, etnik kimliğin üzerinde yer alan, bütünleştirici ulus anlayışını sahipleneceğiz. "Yarınlar hepimizin!" anlayışıyla toplumun mutsuzluğunu, sisteme duyduğu güven bunalımını, gelecek kaygısını aşacak, insani gelişmişlik endeksinde üst sıralarda yer alarak özgür bir ülke olacağız.”