Uzun süredir lenf kanseri tedavisi gören ünlü sanatçı, böbreklerinde yaşamış olduğu rahatsızlık nedeniyle entübe edildi. Kanser ile mücadele eden sanatçı tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Ünlü Sanatçının vefat haberini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile duyurdu. Özkan Uğur’un kaybı tüm sanat camiasını hüzne boğdu.

8 Temmuz Cumartesi günü hayatını kaybeden Özkan Uğur’un cenaze töreni 11 Temmuz Salı günü Atatürk Kültür Merkezi’ne getirildi. Uğur’un cenaze töreninde sanat camiasından isimler vardı. Uğur'un tabutunun başına sanat hayatı boyunca yol arkadaşı olan gitarı konuldu. Uğur'un ölümüyle yıkılan Mazhar Alanson ve Fuat Güner konuşmak için çıktıkları sahnede güçlükle ayakta durmakta güçlük çekti. Bunun yanı sıra Özkan Uğur anısına hazırlanan kısa film de salondaki herkesi gözyaşlarına boğdu. O sırada en dikkat çeken isim ise Özkan Uğur’un yakın arkadaşlarından biri olan Cem Yılmaz oldu. Cem Yılmaz, Uğur’a veda ederken oldukça zorlandı.

Yer aldığı projelerle, söylediği şarkılarla, katıldığı programlarla milyonlarca insanın gönlünde taht kuran usta isme bu ansız veda sadece yakınlarını değil hayranlarını da oldukça üzdü. 

Uğur için yapılan törende MFÖ grubunun diğer isimleri Mazhar Alanson ve Fuat Güner, acılarını yaptıkları konuşma ile dile getirdi. Güner ," Hiçbir söz ve hiçbir gözyaşı onun acısını içimizden attıramaz Özkan'ım yeniden buluşmak üzere hoşça kal" dedi. Mazhar Alanson ise "Biz nasıl unutacağız. Ne yapacağız çaresiz. Başka bir şey söylemek istemiyorum. Yalnız gitmeden önce bir şey söylemek istiyorum. "Özkancım, ele güne karşı yapayalnız böyle de olmaz ki. Nasıl da gittin Özkan'ım, böyle bırakılmaz ki." ifadelerini kullandı.

Törende ayakta güçlükle duran ve gözyaşlarına hakim olamayan Mazhar Alanson ise şunları söyledi; "Özkan'ım şu anda burada olduğunu hissediyorum. Konuşma hazırlayamadım ama 2-3 gündür halimiz darmaduman. Meşhur lafları vardır. 3'ümüz kimsenin anlamamasını istediğimiz konuyu kuş diliyle konuşurduk. Bunu herkes biliyor. Biz yakınları zaten biliyoruz. Özkancım herhalde sen de hissediyordun ama bu kadar sevildiğini herhalde sen de bilmiyordun. Meğer bütün Türkiye severmiş seni. Tanıyan tanımayan herkes herkes. Biz nasıl unutacağız. Ne yapacağız çaresiz. Başka bir şey söylemek istemiyorum. Yalnız gitmeden önce bir şey söylemek istiyorum; 'Özkancım, ele güne karşı yapayalnız böyle de olmaz ki. Nasıl da gittin Özkan'ım, böyle bırakılmaz ki."