Christopher Nolan filmlerini izleyenler bilir ki Nolan’ın dünyası gerçekten diğer yönetmenlere görece daha farklıdır.

Karakterleri izleyiciye hem mekanla hem kostümle hem açılarla o kadar iyi anlatır ki etkisinden çıkmak biraz zaman alabilir. Dolayısıyla henüz filme gitmemiş olsam da Nolan filmi olduğu için şüphe duymadan sizlere “Oppenheimer” filmini önermek istiyorum. Peki nedir bu filmin konusu? Bize hangi tarihi karakteri aktarıyor? Gelin detaylara bakalım.

1970 Londra doğumlu yönetmen Christopher Nolan, yeni biyografik filmi Oppenheimer ile bir kez daha sinemaseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. 100 milyon dolar gibi ciddi bir bütçeyle çekilen film, tüm dünya ile aynı gün Türkiye'de de vizyona girdi.
Oppenheimer, Amerikalı fizikçi Julius Robert Oppenheimer'ın hayatına odaklanıyor. Filmde Julius Robert Oppenheimer’ın, İkinci Dünya Savaşı sırasında atım bombasının geliştirilme sürecindeki rolü gözler önüne seriliyor.

Ana karakter olan Oppenheimer’a başarılı aktör Cillian Murphy hayat veriyor. Onun yanı sıra filmde Emily Blunt (Katherine 'Kitty' Oppenheimer), Gary Oldman (Harry S. Truman), Matt Damon (Leslie Groves), Robert Downey Jr. (Lewis Strauss) yer alıyor.

Film daha vizyona girmeden dünya prömiyerinden hemen sonra o kadar çok övgü yağdı ki hatta Nolan’ın en güzel filmi denildiği bile oldu. Bir biyografiyi izleyiciye çok başarılı şekilde aktaran Nolan’ın yeni filmi daha vizyona girmeden büyük ses getirdi. Peki film hakkında neler söylendi?

"OPPENHEIMER...inanılmaz bir film. Akla gelen kelime 'korkutucu'. Nolan çekici en şaşırtıcı, sarsıcı şekilde yere indirene kadar, durmadan tempolu,  ayrıntılı, karmaşık bir tarihsel drama inşa ediyor ve inşa ediyor ve inşa ediyor." - Bilge Ebiri, Vulture

"Oyuncu kadrosu genel olarak inanılmaz... Ludwig Göransson'ın müziği başlı başına bir başyapıt." - Gregory Ellwood, The Playlist

"Christopher Nolan imzalı Oppenheimer, gerçekçi ve öz bir adaptasyon olması, Cillian Murphy, Emily Blunt, Robert Downey Jr., Matt Damon ve diğer oyuncuların performanslarıyla gerçek bir başarı örneği." - Lindsey Bahr, Associated Press.

"Oppenheimer beni hayrete düşürdü: Cillian Murphy'nin yüce merkezi performansıyla, en büyük ölçekte bir karakter çalışması. Belirgin bir Nolan hassasiyetine sahip destansı bir tarihsel drama: gerilim, yapı, ölçek duygusu, şaşırtıcı ses tasarımı, dikkat çekici görseller. Vay!" - Matt Maylum, Total Film

"Son dönemin Amerikan sineması düşünüldüğünde, görsel ustalığı, en derin karakterlerle bir araya getirmesiyle Oppenheimer şüphesiz Christopher Nolan'ın en başarılı filmi." - Kenneth Turan, The Los Angeles Times

21 Temmuz'da vizyona girecek olan filmin yönetmeni Christopher Nolan, izleyicileri nelerin beklediğiyle ilgili dikkat çekici yorumlarda bulunmuştu.
Wired dergisine konuşan 52 yaşındaki yönetmen, film vizyona girmeden önce izleme şansı elde edenlerin salondan "sarsılmış" bir şekilde ayrıldığını dile getirdi. Nolan, "Bazıları salondan sarsılmış bir şekilde ayrıldı. Konuşamıyorlar. Bir korku unsuru var. Ama karakterlerin sahip olduğu sevgi ve ilişkilerinin barındırdığı sevgi, şimdiye kadar çektiklerim kadar güçlü" dedi.