Türkiye bir tarım ülkesi ama bu konuda istenilen başarıyı ne yazık ki yakalayabilmiş değiliz. Kendi ülkemizde yetişecek hatta ihraç edebileceğimiz birçok tarım ürününü biz diğer ülkelerden satın alıyoruz.

Tarımın ülkemizde istenilen seviyeye gelmesi için öncelikle çiftçinin desteklenmesi gerekiyor. Bunun için de başta devlet olmak üzere birçok kurum el ele vererek çiftçiyi kalkındırmalı.

Türkiye’de çiftçiye destek sunan birçok kurum/kuruluş var. Takip ettiğim kadarıyla ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Ankara’da ise Ankara Büyükşehir Belediyesi çiftçiyi kalkındırmak için birçok ekonomik destek sunuyor.

Yerli üreticiye desteklerini çeşitlendirerek sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi, 17 bin çiftçiye toplam 50 milyon TL değerinde mazot desteğinde bulunduğunu duyurdu.

Türkiye’nin en kapsamlı kırsal kalkınma projelerini hayata geçiren Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentli üreticilere can suyu olacak desteklerini sürdürüyor.

2022 yılında Türkiye’nin yerel bazda en kapsamlı mazot desteğini gerçekleştiren ve traktörü olan 17 bin 717 üreticinin Başkent Kartına 34 milyon 656 bin TL yatırarak mazot desteğinde bulunan Ankara Büyükşehir Belediyesi, üretimi desteklemeye 2023 yılında da devam ediyor.

Mazot desteğinin yatırılmaya başladığını sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla duyuran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Geçtiğimiz yıl sunduğumuz, ülkemizin yerel bazda en kapsamlı mazot desteğine bu yıl da devam ediyoruz. 17 bini aşkın üreticimize toplam 50 milyon lira tutarında mazot desteğinde bulunduk. Biz istiyoruz ki çiftçimiz üretsin, Ankara kalkınsın” ifadelerini kullanıyor.

Daha önce sıvı gübre, tohum, fide, sulama borusu gibi pek çok destek veren Kısal Hizmetler Daire Başkanlığı şimdi de çiftçilere mazot desteği sağladı. Başvuruda bulunan 17 bin çiftçin Başkent Kartlarına toplamda 50 milyon TL tutarında destek ödemesi yapıldı. 

Kendi ürünlerimizle beslenmek istiyorsak çiftçiye de gereken desteği sonuna kadar sunmalıyız. ABB’nin girişimleri umarım bir dalga şeklinde büyür.