Sevgili okurlar, bir süre sağlık konusunda ilerlemek ve günlük hayatta pek duymadığımız lakin önemli olan konular hakkında bilgi vermek istiyorum. Bugün ise sizlere “bacak bacak üstüne atarak oturmanın” vücuda verdiği zararlardan bahsedeceğim.

“Bacak bacak üstüne atmak sinir sıkışmasına neden oluyor”
Nöroşirurji Uzmanı Op. Dr. Kerem Bıkmaz, bacak bacak üstüne atarak oturmanın insan sağlığına verdiği zararlar hakkında verdiği bilgilerde bu hareketin sinir sıkışmasına neden olduğunu anlatıyor. 

Otururken bacak bacak üstüne atmaktan kaçınmak gerekir m ? Bağdaş kurmak sinirlerimizi tahrip eder mi ? Cevabımız  evet  bu tarz davranışlar uzun dönemde sinir sıkışmalarına neden olabilmektedir.

Özellikli klinik hastalarımızda gördüğümüz varise ve sinir hasarına yol açması nedeniyle bacak bacak üstüne atmalar  sinir sıkışmalarına sebep olabilmektedir. Çünkü bacak bacak üstüne atıldığında dizin arkasında bulunan ve bacakların alt kısmı ile ayaklarda hissi sağlayan peroneal sinir üzerine baskı uygulanır. Bacak bacak üstüne atmak, uzun saatler yerde bağdaş kurarak oturmak bu tarz alışkanlıklar uzun dönemde sinir hasarına yol açmaktadır.
Sinirlerin sıkışmasına neden olan faktörler nelerdir?

Sinir sıkışmaları ;
Sinirlerin  aşırı kullanımı, belirli bir bölgedeki kırıklar, özellikle şeker hastalığı, tiroid hastalıkları, duruş bozuklukları, gebelik gibi durumlarda daha çok karşımıza çıkmaktadır.
Bası altında kalan sinir normal işlevini yerine getiremez ve çeşitli şikayetlerle kendini belli eder.
Sinir sıkışması olduğunu nasıl anlayabiliriz ? 
Genellikle geceleri artan ağrılarınız varsa ,
Belirli bir bölgede uyuşma hissi varsa
Karıncalanma hissi duyuyorsanız,
Duyu kaybınız varsa ,
Belirli bölgelerde hassasiyet kaybını kaybettiyseniz ,
His kayıpları görüyorsanız,
İlerleyen dönemde kas güçsüzlüğü ve hareket güçlüğünüz oluşuyorsa aman dikkat.