Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı kesin aday listesine ilişkin kararı Resmi Gazete’de yayımlamdı.

Bu gelişmeyle beraber 14 Mayıs günü seçmen kitlenin oy pusulasında göreceği isimler netleşti. Bu isimler, Cumhur İttifakı adayı ve şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Millet İttifakı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ata İttifakı adayı Sinan Oğan ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce oldu.
14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde seçmen kitle oy pusulasında dört farklı isim, dört farklı görüşle karşı karşıya kalacak ve dört farklı adaydan gelen vaatler doğrultusunda oy kullanacak.

Bunların yanı sıra Cumhurbaşkanı adaylarının propaganda yapma dönemleri ise resmi olarak başladı. Propaganda izinleri 13 Mayıs Cuma günü sona erecek. O güne dek afişler, mitingler, reklamlar ve daha birçok propaganda aracı ile seçmen kitle hedef alınacak. 

Peki seçim ikinci tura kalırsa ne olacak? 14 Mayıs Pazar günü Cumhurbaşkanı Seçimi ile 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçiminde Cumhurbaşkanı adayları ilk turda yeterli oy alamadıkları takdirde seçim ikinci tura kalacak ve ikinci tur 28 Mayıs Pazar günü yapılacak. Seçmen bir kez daha sandık başına gidecek. Sonuç olacak artık Türkiye Cumhuriyeti 13. Cumhurbaşkanı net olarak belli olacak.

Seçime ilişkin olarak önemli konulardan biri de seçime hangi partilerin katılacağı oldu. Yüksek Seçim Kurulu’nun yaptığı resmi açıklamalar kapsamında seçime şu partiler katılacak: Adalet Birlik Partisi, Adalet Partisi, AK Parti, Anavatan Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Büyük Türkiye Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrasi ve Atılım Partisi, Demokratik Sol Parti, Demokrat Parti, Emek Partisi, Gelecek Partisi, Genç Parti, Güç Birliği Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi, Halkların Demokratik Partisi, Hür Dava Partisi, İYİ Parti, Memleket Partisi, Millet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Milli Yol Partisi, Saadet Partisi, Sol Parti, Türkiye Değişim Partisi, Türkiye İşçi Partisi, Türkiye Komünist Hareketi, Türkiye Komünist Partisi, Vatan Partisi, Yeniden Refah Partisi, Yenilik Partisi, Yeni Türkiye Partisi, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi ve Zafer Partisi.

Seçime son 41 gün…