Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal yardım projeleri devam ediyor. Bilindiği üzere ABB, sosyal yardım alan ailelerin ilkokula giden çocuklarına yönelik yeni bir proje başlatmıştı. Bu projeyle Ankara Büyükşehir Belediyesi sosyal yardım alan ailelerin ilkokula giden çocuklarına yönelik kantin desteği veriyor. 

Proje kapsamında pilot bölge olarak iki ilçe seçildi. Seçilen Altındağ ve Mamak’ta yaşayan 14 bin ilkokul öğrencisinin ailelerinin Başkent Kart’ına aylık olarak 330 TL’lik destek tutarı yükleniyor.

Kişi başı 330 TL’lik destek tutarı, pilot bölgeler dışında da hayata geçirilmek isteniyor. Kantin desteği uygulamasının diğer ilçelerde de yaygınlaştırılarak 60 bin ilkokul öğrencisine ulaştırılması hedefleniyor. 

Projeyle ilgili açıklama yapan ABB Başkanı Mansur Yavaş, “En çılgın projemiz, çocuklarımız. İlk etapta 14 bin ilkokul öğrencimize sunduğumuz aylık 330 TL’lik kantin desteğimizi kısa bir süre içerisinde toplam 60 bin evladımıza sunacağız. Tüm çocuklarımız yeterli beslendiği zaman başımızı yastığa huzurla koyacağız” diye konuştu.