Zaman zaman güneşle, zaman zaman karla, yağmurla ve Ankara’nın meşhur ayazıyla ardımızda bıraktığımız mart ayının akabinde, gelen güneşli nisan ayıyla beraber, Çankaya Belediyesi de bahara sanatla merhaba diyor.

Ay boyunca birbirinden güzel sergileri, tiyatro oyunlarını, konserleri, sempozyumları Ankaralılarla buluşturmaya hazırlanan Çankaya Belediyesi, başkentin kültür ve sanat hayatını da zenginleştiriyor.

Nisan ayı kültür sanat etkinliklerini, Çankaya Belediyesi, Yenimahalle Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi, depremzede kız çocuklarına yardım amacıyla düzenleyecekleri ortak bir festivalle, 3 Nisan’da Nergis Öztürk’ün oynadığı Düğün Şarkıcısı oyunu ile başlatacaklar. Ardından 7 Nisan’a kadar Prima Facie, Dışarıda Hiçbir Şey Var ve Kertenkelenin Ardından oyunları Çankayalılarla buluşacak. 

5 güzel sergiye de ev sahipliği yapacak olan Çankaya Belediyesi, Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde Ankara Kadın Ressamlar Derneği’nin düzenleyeceği 53. Yıl Geleneksel Sergisi’ni, Zülfü Livaneli Sanat Merkezi’nde sanatçı Sinan Ayber’in açacağı Kent, Ben, Nesne sergisini, Fikret Oytam Sanat Merkezi’nde Erdal Duman, Ferhat Satıcı, Hülya Özdemir, Mehmet Ali Uysal, Osman Dinç Serkan Demir, Sinem Yıldırım ve Şevket Arık'ın eserlerinden oluşan Göz Lekesi karma sergisini, 14 Nisan-14 Haziran tarihleri arasında sanatseverlerle buluşturacak.

Geçtiğimiz ay yitirdiğimiz Turan Erol da 8 Nisan saat 14.00’da Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde anılacak. Sabahattin Ali Konferans Salonun’nda gerçekleşecek olan anmada, Celal Binzet, Refa Emrali, Zafer Gençaydın, Nur Gökbulut, Şükrü Küçükşahin ve Günsel Renda Turan Erol’u anlatacak.

Anıtpark’ta gerçekleşecek olan ve gelenekselleşen Bin Çocuk Korosu 23 Nisan Konseri’nde çocuklar, marşların yanı sıra, Zülfü Livaneli’nin “Ey Özgürlük” şarkısını da seslendirecekler.

Bu vesileyle ben de yazımı, bu güzel bahar gününde, hepimizin umudunu taçlandırsın diye şarkıdan sözlerle noktalıyorum:

“Bir sözün coşkusuyla
 Dönüyorum hayata
 Senin için doğmuşum haykırmaya
 Ey özgürlük!”