Havaların ısındığı bu günlerde kapalı mekan etkinliklerine ne kadar sıcak bakarsınız bilmem ama Ankara’da tiyatro etkinlikleri hızla devam ediyor. Biliyoruz ki yaz ayları geldiğinde tiyatro gibi canlı performans etkinliklerine büyük oranda ara verilmiş olacak. Bu nedenle hala zamanınız varken gitmeye fırsat bulamadığınız oyunlara bir bakın derim. Ben de size Nisan ayında Ankara’da gösterimde olacak tiyatrolardan birkaç öneri sunmak istiyorum...

Angara Gazinosu Müzikli Kabare
120 dakikalık bir müzikal kabare gösterisi. Ankara oyun havalarının, nostaljik, arabesk ve Türk Sanat Müziği şarkılarının canlı çalındığı oyun, değişen toplumsal, siyasal ve kültürel erozyonun eğlence ve müzik sektöründe yarattığı değişimi konu alıyor. 05 Nisan Cuma günü saat 20:30’da CerModern’de sahnelenecek. 

Caligula
Fransız yazar ve filozof Albert CAMUS’un ünlü eseri “Caligula”dan uyarlanan tek perdelik tiyatro oyunu. Eski Roma İmparatoru Caligula, aşırı savurgan, ahlâksız, acımasız ve despot bir adamdır. Saltanatının yükseldiği dönemde rahatsızlanır ve uzun bir süre koma halinde kalır. Herkesin öldü sandığı bir anda uyanır ve o artık eskisi gibi değildir, haliyle Roma’da da hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Sanat, edebiyat düşkünü, nazik bir adam, gözünü intikam, hırs ve ölüm bürüyen birine dönüşür. Senatoyu fes eder, cumhuriyeti ortadan kaldırır, Roma hazinesini eğlencelere, şatafata, lükse harcar, kız kardeşleri ile ilişkiler yaşar, önüne çıkan tüm engelleri ortadan kaldırır, kendi adaletini uygular. Oyun 22 Nisan Pazartesi günü saat 20:00’da CerModern’de sahnelenecek.

Thyestes
Romalı düşünür ve devlet adamı Seneca'nın "Thyestes" adlı trajedisinden uyarlanan oyun, iki kardeşin, Thyestes ve Atreus'un, intikam ve ihanet dolu trajik bir hikayesini anlatıyor. Atreus, kardeşi Thyestes'i onun karısıyla aldatır ve oğullarını öldürür. Ardından, onların etini pişirir ve ona sunar. Thyestes, eti yedikten sonra gerçekleştirilen korkunç eylemi fark eder ve Atreus'a lanetler yağdırır. Bu olay, Atreus'un kızı Pelopia'nın Thyestes ile ilişkiye girmesine, sonucunda Aegisthus adında bir oğlan çocuğunun doğmasına yol açar. Oyun, bu aile trajedisinin derinliklerine inerken, intikam, ihanet, lanetler ve aile içi çatışmaların yıkıcı gücünü gösterir. Seneca'nın dili ve trajik tonu, insan doğasının karanlık yönlerini ve ahlaki karmaşıklıkları vurgular, izleyiciye derin düşündürücü bir deneyim sunar. 30 Nisan Salı günü saat 20:00’da CerModern’de sahnelenecek.

Nutuk
23 Nisan’da sahnelenecek olan ve Cumhuriyetimizin kuruluş öyküsünü sahneye taşıyan bu oyun 7 yaş üstü her izleyici için uygun. Yaklaşık bir saat süren oyunun ilk perdesinde Kurtuluş Savaşı dönemi, ikinci perdede ise savaştan çıkmış toplumun alt etmesi gereken zorluklar ve tehlikeler dile getiriliyor. Bunun yanında emperyalizme, gericiliğe ve diğer iç düşmanlara karşı verilen savaş da NUTUK’un kurgusu bozulmadan anlatılıyor. Tek kişilik oyun olarak sahnelenen eserde, bütün öyküyü özgür ve çağdaş bir ülke yaratan Büyük Lider Atatürk birinci ağızdan anlatıyor. 23 Nisan Salı günü saat 15:00’da CerModern’de sahnelenecek.
Keyifli haftalar…