14 Mayıs seçimlerinin ikinci tura kalmasıyla Cumhurbaşkanı adayları ikinci tur için yeni vaatlerini seçmenle paylaşmaya başladı.

İlk turda yüzde 49,52’lik oranda oy alan Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerin ikinci tura başlamasının kararlaştırılmasının hemen ardından ikinci tur adımlarını attı. Seçmenlerle ikinci turda izleyecekleri yolları paylaşan Erdoğan, Ankara ve İstanbul'da çeşitli programlara katılacağını, şoför esnafı, hemşehri dernekleriyle bir araya geleceğini ve deprem bölgesindeki şehirleri yeniden ziyaret edeceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en çok üzerinde durduğu konulardan biri ise deprem bölgesindeki seçmene sergilenen tutum oldu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk tur sonrasında çalışmalarına hemen başlayarak ilk toplantılarını gerçekleştirdi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ikinci tur için söylediği önemli başlıklar…

"Hamdolsun, seçimleri huzur ve güven içinde tamamlayarak, dünyaya yeni bir demokrasi örneği daha verdik. Gelişmiş demokrasiler denen ülkelerde yüzde 50'yi bile bulmayan, hatta kimi zaman çok daha komik rakamlara düşen katılım oranlarıyla mukayese edildiğinde, milletimiz gerçek manada sandığa sahip çıkmıştır.”
"CHP'li belediyeler veya başka kuruluşların yardımlarını kestikleri depremzedelerimiz varsa, hemen bulundukları yerlerdeki valiliklere ve kaymakamlıklara başvursunlar. AFAD, bu yardımların kesintisiz olarak sürmesini sağlayacaktır. Ayrıca bu süreçte, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışı ve kabinenin teşekkülü gibi zaman sınırı olan çalışmalarla ilgili hazırlıklarımızı da yürüteceğiz. Bu şekilde 28 Mayıs'a kadar, kimseyi yormadan, germeden, suhuleti koruyarak, milli iradenin üstünlüğüne olan güvenimizle yolumuza devam edeceğiz. Teşkilatlarımız, sadece cumhurbaşkanlığı seçimine odaklanacakları için daha konsantre ve etkili bir çalışma gerçekleştirme imkanı bulacaktır. Hep birlikte gürültüsüz, patırtısız bir tarzda, ruberu, yüz yüze çalışmalara ağırlık vererek seçim gününe kadar teyakkuz halinde olacaktır."

"Ülkemizin ve şahsımın yoğun gayretleriyle başlatılan Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nı biliyorsunuz, Türkiye'nin öncülüğü, Rusya ve Ukrayna'nın yapıcı tutumları, Birleşmiş Milletlerin kolaylaştırıcılığı sayesinde 22 Temmuz 2022'de İstanbul'da imzalanan anlaşma çeşitli defalar uzatılmıştı. Son uzatmanın süresi bitmek üzereydi. Ülkemizin gayretleri, Rus dostlarımızın desteği ve Ukraynalı dostlarımızın katkılarıyla, Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nın 2 ay daha uzatılmasına karar verildi.”

“En düşük memur maaşını, en düşük kamu işçisi maaşından aşağı kalmayacak şekilde düzenleyeceğiz. Kamu işçilerinde olduğu gibi en düşük maaşı yine 15 bin liraya çıkartarak üzerine de enflasyon ve refah payı olarak benzer bir artış yapacağız. Böylece en düşük memur maaşı da 22 bin lirayı bulacak. Memur maaşlarındaki bu artışlar otomatik olarak emekliliklerine de yansıyacak. Bakanımıza, yasal tarih olan temmuz ayına kadar bu çalışmanın tamamlanması için gereken talimatları verdim”

"Esasen, son il kongrelerimizde ve milletvekili listelerimizde ciddi bir değişime gittik. Diğer partilere göre oldukça yüksek oranlı bu yenilenmeyi kıymetli görüyoruz. Şayet hala eksik bıraktığımız veya düzeltmemiz gereken yerler varsa, onları da hızla telafi edeceğiz. İnşallah bunları, mahalli seçim süreci başlamadan tamamlayarak, 2024 Mart'ına çok daha güçlü bir şekilde, güçlü bir teşkilatla gireceğiz. Ne diyor Yunus, 'Her dem yeniden doğarız/Bizden kim usanası.' AK Parti'nin milletimizin gönlündeki yeri hiçbir zaman eksilmez, gerilemez. Ülkemizde bunca yıldır siyasette ve iktidarda olup da hala açık ara birinci olarak varlığını sürdüren başka bir parti örneği yoktur. Tabii her şeyin başında 28 Mayıs seçimlerinde hedeflediğimiz neticeyi almak var.”