10 Mart Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından sonra seçim tarihi belli oldu.

Bu kapsamda 14 Mayıs günü saat 08.00 – 17.00 arasında 18 yaşını doldurmuş ve yasal olarak seçim yapma hakkı olan seçmenler sandıkların başına gidecek. Bir seçim yapması gereken seçmenin kafasındaki soru ise “ülkeyi neler bekliyor?” 


Geçtiğimiz hafta tüm ülkenin gündemi “Altılı Masa”nın Cumhurbaşkanı adayı olmuştu. Hatta siyaset arenası o kadar karışmıştı ki Altılı Masanın bir sandalyesi boş kalmanın ucundan döndü diyebiliriz. İYİ Parti genel Başkanı Meral Akşener, partisinin genel merkezinde yaptığı bir açıklamayla masadan ayrılacağının sinyallerini vermişti. Öyle ki ülke gündemi “Akşener masayı terk etti” söylemleriyle çalkalanıyordu. Üzerinden çok geçmeden belirli şartlarla geri masaya oturan Akşener ile birlikte Altılı Masa gündemlerine kaldıkları yerden devam ettiler ve 13. Cumhurbaşkanı adaylarını kamuoyuna duyurdular. Belki birçoğumuzun tahmin ettiği isim CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Altılı Masa’nın adayı olarak gösterildi. Aylardır beklenen Millet İttifakı da sonuç olarak adayını açıklamış oldu.
Cumhur İttifakı’nda ise aday olacak isim n başından beri kesin olarak belliydi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs’ta yapılacak olan genel seçimlerde bir kez daha Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıkladı. 


Taşlar yavaş yavaş yerine oturmaya başlarken ittifaklar seçime az bir zaman kala vaatlerini, programlarını konuşmaya başladılar. Özellikle ilk durak olan deprem bölgelerinde siyasi hareketlenmeler yavaş yavaş oluşmaya başladı.


Pusulada yer alacak isimler belli olurken en önemli konu olan “seçmen” 5 yıllık bir yönetimin kararını almadan önce kendi içlerinde düşünmeye çekildi. Öyle ki özellikle de sosyal medyada iki farklı kutup meydana geldi. “Cumhur İttifakı seçmeni” ve “Millet İttifakı seçmeni”. Sosyal medya gündemi sürekli seçimlerle alakalı paylaşımlarla doluyken insanlar birbirlerine neredeyse düşman olacak konuma geldi. Bu denli bağlı olunmasına gerek var mı orası tartışılır.


Bugün itibari ile 14 Mayıs seçimlerine 62 gün kaldı. Aslında bakarsanız oldukça kısa bir zaman. Karar verilmeli, doğru adımlar atılmalı ve ülkemiz için en güzeli olmalı…