Mart sonundaki yerel seçimlere 10 gün kaldı. 1 Nisan sabahına uyandığımızda seçim kampanyası sürecinde gördüğümüz afişlerin ne kadarını hatırlayacağız acaba? Çünkü mevcut afiş ve seçim kampanyası, seçimi kazanan aday açısından yeni yerel yönetim sürecinde de hep peşinden gelecek, yeri geldiğinde kimi karar, davranış ve işlerinin eleştirilerine odak noktası yapılacak.

Ankara özelinde konuya yaklaşacak olursak, en başarılı seçim kampanyası sürecini Mansur Yavaş ve ekibinin yönettiğini söyleyebiliriz. “Az Laf, Çok İş” sloganı, Mansur Yavaş yönetiminde geçen beş yıllık Ankara hikayesinin adeta özeti. Öte yandan, hem akılda kalıcı, hem de beş yıllık sürecin çok güzel bir biçimde ifade edilişi. Ankara’da yapılan çokça işin, sadece dört kelimeyle ifade edilecek bir slogana dönüşmesi de ayrıca takdire şayan.

Burada Ankara için çok önemli bulduğum bir konuya daha değinecek, önem verdiğim bir konuyu da sizlere izah edeceğim. 

Geçtiğimiz hafta 14 Mart’ta Gençlerbirliği Spor Kulübü 101. yaşını kutladı. Bu kapsamda da, Gençlerbirliği Spor Kulübü ile Ankara Kulübü Derneği arasındaki iş birliği ve kardeşlik yaklaşımını da gözlemledik. Nitekim 3 Mart tarihinde yapılan seçimde Gençlerbirliği yeni yönetimini belirledi, Osman Sungur, yeni başkan olarak ekibiyle göreve başladı. 

Yeni yönetimde önemli isimlerden bir tanesi ise, başkan vekili olarak görev alan Dr. Metin Özaslan oldu. Kendisi aynı zamanda Ankara Kulübü Derneği’nin de genel başkanı olan Özaslan, Ankara Kulübü Derneği, yönetimi, üyeleri ve derneğin en önemli değerlerinden olan “Bacıerenler” ile birlikte Gençlerbirliği Spor Kulübü’nü ziyaret etti, işbirliği ve kardeşlik hukukunun vardığı noktayı herkese gösterdi. 

İşte o gün, Dr. Metin Özaslan çok önemli bir noktaya değindi, “Dünyada başkent olup da, şampiyonluk yaşamamış tek şehir Ankara, hedefimiz Ankara’ya, başkentimize yakışır şampiyonluk kupasını kazandırmak” şeklinde konuştu. 

Şimdi nereden geldik buralara diyecek olursanız, hazır seçim sürecindeyiz, Mansur Yavaş’ın da 18 Mart’da Gençlerbirliği ziyaretinin hemen üzerine bir vaat ve talepte de biz bulunalım. Şampiyonluk kupası Ankara’ya ne kadar yakışır değil mi?

Ayrıca, Kadınlar 2. Liginde mücadele eden Gençlerbirliği Kadın Futbol takımının başarılarının devamını diliyorum. Gençlerbirliği Spor Kulübü’nden de dünyada örneklerini nadiren gördüğümüz, futbol maçlarında kadın ve çocuk taraftarların katılımı noktasında, kolaylaştırıcı, iyileştirici projeler üretmelerini bekliyor ve futbolun sadece erkek seyirci ve erkek sporculara  özgü olmadığının gösterilmesindeki örnek anlayışının devam etmesini diliyorum.

Spor ve sağlıkla kalın…