Üniversitelerin final sınavları yaklaştı, bu hafta ve sonraki hafta için öğrencilerin bir kısmı finallere hazırlanırken, bir kısmı da yaklaşan üniversite sınavına hazırlanıyorlar. Hal böyle olunca, ders çalışmaya ara veremeyecek bir tempoda, en azından zaman zaman çalışılan yer değişikliği dağılmaya müsait ve yorulmuş zihinleri toparlamak için güzel bir alternatif olabiliyor. Yerel yönetimler de alternatif çalışma alanları ile öğrencilerin yanında yer alıyor. 

Daha önce de bu köşede Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin eğitimde fırsat eşitliğini sağlama çalışmaları kapsamında Başkentli öğrencilere, ders çalışma istasyonları ve kütüphane hizmeti sunduğundan bahsetmiştik. Bir kez daha hatırlatmakta fayda var.

Hayata geçirdiği öğrenci dostu uygulamalarla adından sıkça söz ettiren Ankara Büyükşehir Belediyesi, herkesin bilgiye kolayca ulaşabilmesi amacıyla kütüphane ve ders çalışma salonlarının sayısını her geçen gün arttırırken, ABB Başkanı Mansur Yavaş öğrencilere finalleri akabinde de güzel etkinliklerde buluşma sözü veriyor. 

Ankara’da öğrenci olanların gidebileceği 7 çalışma istasyonu ve kütüphaneleri bir kez daha hatırlatalım ve şimdiden tüm öğrencilere sınavlarında başarılar dileyelim istedim buradan da.

GENÇ AKADEMİ SIHHİYE: Başkentli öğrencilerin ders çalışabilecekleri mekânların sayısını artırmayı hedefleyen Ankara Büyükşehir Belediyesi, 600 kişilik kapasiteye sahip olan Genç Akademi Sıhhiye ile üniversite öğrencilerine hizmet veriyor. 09.00- 22.00 saatleri arasında öğrencileri ağırlayan Genç Akademi Sıhhiye, Sağlık Mah. Aksu Cad. No:6/A Çankayaadresinde yer alıyor.
 
YHT GAR ÖĞRENCİ ÇALIŞMA İSTASYONU: Eti Mahallesi Metro Girişi -1. Kat Çankaya adresinde bulunan YHT Gar Çalışma İstasyonu, 09.00- 22.00 saatleri arasında Başkentlileri ağırlıyor.
 
KOLEJ TED ÖĞRENCİ ÇALIŞMA İSTASYONU: Ziya Gökalp Caddesi ANKARAY TED Girişi -1. Kat Çankaya adresinde bulunan çalışma istasyonu, 09.00- 22.00 saatleri arasında hizmet veriyor.
 
ODTÜ ÖĞRENCİ ÇALIŞMA İSTASYONU: Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı ODTÜ Metro İstasyonu No:141 adresinde, 09.00-22.00 saatleri arasında Başkentli öğrencilere hizmet veriyor.
 
METEOROLOJİ ÖĞRENCİ ÇALIŞMA İSTASYONU: Kavacık Subayevleri Mahallesi Fatih Caddesi Metro Girişi -1. Kat Keçiören adresinde yer alan Meteoroloji Öğrenci Çalışma İstasyonu, 09.00- 22.00 saatleri arasında hizmet veriyor.
 
DİKİMEVİ ANKARAY KİTAP İSTASYONU: Dikimevi Metro İstasyonu’nda bulunan kitap istasyonu, hafta içi 08.00-17.00 saatleri arasında Başkentliler için hizmet veriyor.
 
AŞTİ KÜTÜPHANE: Beştepeler Mahallesi, Mevlana Bulvarı, No:82 Söğütözü Yenimahalle / Ankara adresinde yer alıyor.