Zaman o kadar hızlı ilerlemiş ki, geçtiğimiz yıl belediyelerin sınava girecek olan öğrencilere yönelik çalışmalarını yazdığım yazılar dün yazılmış gibi aklımda. Bu yılın sınav takvimi neredeyse gelmiş oysa.

Öğrenciler okul sınavları bir yandan, ÖSYM’nin sınavları diğer yandan koşturmaya devam ederken ve bu sınav sonuçları neredeyse hayatlarının oldukça önemli bir bölümünü etkileyecekken, haliyle stres yaşayabiliyorlar.

Yerel yönetimler de her zaman olduğu gibi bu yıl da ellerinden geldiğince öğrencilere destek olma gayesini taşıyorlar.

Çankaya Belediyesi Destek Eğitim Merkezi de, LGS ve YKS sınavlarına çok az kala Çankaya Akademi Söyleşilerine başlıyor. Uzman eğitmenler 12 Mayıs’ta, "Sınava Dört Hafta Kala Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar ve Sınav Kaygısıyla Baş Etme Yöntemleri" seminerinde, Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde ücretsiz olarak Başkentli öğrencileri ve velileri misafir edecekler.

Çankaya Belediyesi aynı zamanda, LGS ve YKS'ye 4 hafta kala "Sınavda Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar ve Sınav Kaygısıyla Baş Etme Yöntemleri" başlıklı bir seminer de düzenleyecek. 12 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek seminerde Eğitim Uzmanı Barış Termisin ve Uğur Özdemir ile Psikolog Elif Asena Taşpınar öğrencilere rehberlik edecek bilgi aktarımında bulunacak.

Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi Sabahattin Ali Konferans Salonu'nda, stres ve kaygı ile başa çıkma teknikleri, sınav öncesi dikkat edilmesi gerekenler, motivasyon ve hedef belirleme ve tercih rehberliği gibi başlıkların ele alınacağı seminerler aracılığıyla, Çankaya Belediyesi bir kez daha öğrenci ve velilerin yanında olmuş olacak.

Şimdiden sınava hazırlanan gençlere, stressiz, mutlu ve başarılı bir hayat diliyorum.