Sıcak yuvanı bırakıp başka şehirde okumaya gitmek zordur kimi insan için. Ailenden uzakta, alıştığın düzeninden, çalışma masandan uzakta, sınavlara hazırlık süreçlerini atlatmak, hem manen yorucu olabilir, hem de madden.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, öğrenci dostu bir belediye olmaya devam ediyor. Öğrencilerin taleplerini kulak ardı etmiyor, aksine onların talepleri doğrultusunda projeler üretiyor, geliştiriyor.

Hali hazırda 956 üyesiyle öğrencilere hizmete devam eden ODTÜ Öğrenci Çalışma İstasyonu’na bir yenisi daha eklendi.

Öğrencilerden gelen talepler üzerine, Ankara Büyükşehir Belediyesi YHT Gar Öğrenci Çalışma İstasyonu’nu, 300 metrekare alan üzerine kurulan kitap okuma bölümü, toplantı odası ve çalışma alanlarıyla öğrencilerin hizmetine açtı.

YHT Gar Metro İstasyonu’na kazandırılan öğrenci çalışma istasyonunu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Üniversite Ankara’da okunur. Başkent'te her an öğrencilere değer veren, onlara yeni imkanlar oluşturmak isteyen birileri var. YHT Gar Öğrenci Çalışma İstasyonu 300 metrekare üzerine kurulan alanda kitap okuma bölümü, toplantı odası ve çalışma alanlarıyla Başkentli öğrencilerin hizmetinde. Yenileri de yolda…” ifadeleriyle, her zaman öğrencilerin taleplerine önem vereceğini ve yanlarında olacağını da bir kez daha ifade etmiş oldu.

Kolej TED ve Meteoroloji’de hizmet verecek istasyonlar için çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, kütüphanelerde yer bulamayan öğrenciler, yeni YHT Gar Öğrenci Çalışma İstasyonu’nun imkanlarından faydalanmaya başladılar çoktan.

Öğrencilere sıcak bir çalışma alanı sunmak, onları aileleri gibi düşünüp, ihtiyaçlarına kulak vermek, çözüm odaklı projeler geliştirmek oldukça kıymetli. Bu şiarla çalışıp, öğrencilere kenti deyim yerindeyse bir ev sıcaklığında sunmaya çalışan yerel yönetimleri kutluyor ve çalışmalarını özenle takip etmeye devam ediyorum.