Dünyaca ünlü dijital içerik platformu Netflix, çoğu kişinin bildiği üzere bünyesinde birbirinden farklı içerikleri bulundurmaktadır.

Hem dizi hem film hem de belgesel alanında birbirinden farklı yapımları izleyiciye sunan platformda birçok dönem dizisi de bulunuyor. Son olarak yayınlanan Queen Charlotte de bu dönem dizileri arasındaki yerini geçtiğimiz günlerde aldı. Daha önce yayınlanan Bridgerton isimli dönem dizisindeki “Kraliçe Charlotte”nin nasıl kraliçe olduğunu anlatan bu dizi aslında bir bakıma Bridgerton dizisinin de öncesi diyebiliriz. Bridgerton, yayınlandığı günden bu yana dünya üzerinde milyonlarca insan tarafından izlendi ve uzun süre TOP10 listelerinde ilk sırada yer aldı. Hatta Queen Cahrlotte yayınlandığı için TOP10 listesinde şimdilerde bile yer alıyor. Hazır yeri gelmişken söyleyeyim Bridgerton dizisine göz atmanızı tavsiye ederim. Özellikle de dönem dizilerini, o konsepti seviyosanız kesinlikle şans verin.
Gelelim asıl konumuz olan Queen Charlotte dizisine…

Dizinin genel hatları ile konusunda söz edecek olursak, Bridgerton dizisinin öncesini anlatan yapımda Kraliçe Charlotte ve İngiltere Kralı George’un evliliği ele alınıyor diyebiliriz. Dönemin koşulları, bir kraliçenin yükselişi, aşkı, hırsları, koşulları değiştirmek için neler yaptıkları dizide hem eğlenceli şekilde izleyiciye aktarılırken hem de kısa bölümlerle sıkmıyor. Dönemin durumunun yanı sıra yapımda daha çok yapımda genç Kraliçe Charlotte ve İngiltere Kralı George’un evliliği, yüksek sosyeteye yön veren destansı bir aşk öyküsüne dönüşüyor. 

Kral George ile iradesi dışında nişanlanan genç Charlotte, düğün gününde Londra’ya gelir ve hükümdarın kurnaz annesinin ilgi odağı olur. Evliliğin ilk günlerinde gizemli ve dengesiz kralın tavırları yüzünden kendini yalnız hisseden Charlotte, Leyfi Agatha Danbury’yi sırdaşı ve danışmanı olarak görür. Charlotte ve George gönülsüz bir şekilde evliliklerinin gereklerini yerine getirir. Leydi Danbury, bir balo düzenler ve Brimsley, Taç Giyme Günü’nde tuhaf bir olayla karşılaşır. Aslında bakarsanız hikaye tam da burada başlamaktadır. 

Genel olarak yorumumu da ekleyip diziyi izlemenizi tavsiye edeceğim. Bridgerton dizisini izlerseniz aslında hikayenin mihenk taşını daha da iyi anlayabilirsiniz. O taş bana göre günümüzde bile hala karşılaştığımız “Bir İngiltere Kraliçesi nasıl siyah tenli olur?” sorusunu karşılıyor. Bana göre dizide asıl anlatılmak istenen konu insanlar arasındaki ırk, ten ve daha birçok ayrı noktayı bizim aslında sistemin büyüttüğü. Sistem izin vermezse bu sorunların aslında hiç başlamayacağı…
Çerezlik, mini bir dizi arıyorsanız, aynı zamanda kafamda düşünceler oluştursun istiyorsanız hele de aşk hikayelerinden hoşlanıyorsanız size bu haftaki dizi önerim Queen Charlotte olacak.

Şimdiden iyi seyirler dilerim…