Tandoğan Meydanı’nda 12 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Millet İttifakı Ankara mitingini, Tandoğan’da basın mensupları için ayrılan platformdan, erken saatlerden itibaren izlemeye başladım. Gözlemlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Saat 14.00 itibariyle Tandoğan Meydanı’na  kitleler halinde yurttaşlar gelmeye başladılar. Dikkatimi çeken şeylerden en önemlisi, gençlerin çoğunluğu ve taşınan pankartların renkliliğiydi. Çünkü gençler zihinlerindeki ışıltıyı pankartlara yansıtmıştı. Meydandaki müzik ile gençlerin enerjisi birleştiğindeyse adeta bir şölen havası hissediliyordu.

Tüm bunların yanı sıra, ilerleyen saatlerdeki kalabalık, bugüne kadar gördüğüm en büyük kitlesel mitingin varlığını gösterdi bana.

Akabinde ise Millet İttifakı liderleri tek tek sahneye çıktılar. Konuşmalarının kitle üzerinde büyük bir enerji yarattığını açıkça ifade etmeliyim.

Saat 20.00 olduğunda ise Ekrem İmamoğlu’ndan sonra 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasını yapmak üzere  sahneye çıktı. Bu esnada ise sağanak yağmur çoktan Ankara’da kendisini göstermişti. Fakat yağan yoğun yağmura rağmen insanlar alanı terketmediler ve yağmur altında değişime ve demokrasiye olan inançlarını gösterdiler.

Bütün bunlardan daha renklisi ise mitingin bitişinden sonra çalan şarkılarla, insanların miting alanında yağmura rağmen dans etmeleri, kucaklaşmaları ve eğlenmeleriydi. Tüm bunlar, demokrasinin ve seçim sürecinin insanlarda yarattığı ışıltıyı, inancı ve demokrasinin bir şölen edasında, bir çiçek bahçesi edasında renkliliğini bizlere göstermekteydi. 

Seçimin sonucu her ne olursa olsun, hangi siyasi parti, hangi Cumhurbaşkanı adayı kazanacak olursa olsun, önemli olan demokrasinin kazanması, Türkiye Cumhuriyeti’nin kazanması. 

Tabii herkesin gönlünde bir aday da var. Herkes umarım bu Pazartesi sabahı, gönlündeki adayı Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nde görme keyfi yaşar. 

Demokrasiyi taçlandırma inancıyla, sevgiyle kalın.