Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kaybettiğimiz binlerce insanımızın acısını yaşarken, bir yandan da halen depremin yaralarının sarılmasına çalışılıyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kaybettiğimiz binlerce insanımızın acısını yaşarken, bir yandan da halen depremin yaralarının sarılmasına çalışılıyor. Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay’da bazı mahallelerde çadır ihtiyacının sürdüğü belirtilirken, bölgeye yapılacak en ufak bir yardım bölgede zor durumda olan vatandaşlar için büyük önem taşıyor. 

Bu anlamda İstanbul, Ankara ve İzmir gibi kentlerin büyükşehir belediyelerine de büyük görevler düşüyor. Zaten depremin ilk anından itibaren de devletin yetkili kurumları ile başta bu saydığımız belediyeler olmak üzere diğer belediyeler de seferber olmuş durumda. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin son olarak hayata geçirdiği proje de bu kapsamda büyük anlam taşıyor. Belediye, bölgeye 100 kişi kapasiteli duş alanı kurmak için harekete geçti. Ancak projenin çıkış noktası gerçekten çok yaratıcı olmuş. 

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, EGO Genel Müdürlüğü’ne ait kullanım ömrünü tamamlamış 10 otobüsü, deprem bölgesindeki vatandaşların kullanması için mobil duş, mobil berber ve mobil çamaşırhaneye dönüştürdü. Dönüşüm tamamlandıkça deprem bölgelerine doğru yola çıkan 6 kişi kapasiteli mobil duşların içerisinde lavabo, şampuan, sabun, saç kurutma makinesi ve havlu da yer alıyor. Depremzedelerin kullanması için gönderilen mobil berberde ise iki berber görev yapacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, duş alanlarının bu hafta sonunda tamamlanmasını beklediklerini de söyledi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Yavaş şu ifadeleri kullandı: 

“Kahramanmaraş’ta hazırladığımız kadın ve erkek bölümlerinin her biri 50’şer kişiden toplam 100 kişi kapasiteli duş alanlarını bu hafta sonu tamamlıyoruz. Atıl otobüslerimizden dönüştürdüğümüz mobil duş, çamaşırhane, berber merkezlerimiz de en kısa sürede hizmete başlıyor.” 

Deprem bölgesinde bu tür ihtiyaçlar giderek artarken, atıl otobüslerin de garajlarda boş durmasındansa böyle projelerde kullanılması gerçekten çok anlamlı olmuş. Diğer kurumların da ellerindeki bu imkanları bu şekilde seferber etmesiyle, yaralar çok daha çabuk sarılacaktır.