Sevgili okurlar, bugün sizlere yakın zamanda okuyup çok beğendiğim bir kitap önerisinde bulunacağım. Kitabımızın adı 'Romantika'.

Meşhur 'Şu Çılgın Türkler' kitabının yazarı Turgut Özakman okuyucuya çok güzel ama genel anlamda değer yargılarına aykırı bir aşk hikayesi anlatmış. Neden değer yargılarına aykırı dediğinizi duyar gibiyim. Şöyle ki bizim toplumumuza yerleşmiş yaş farkı algısı ve en önemlisi de mutsuz bir evlilik olmasına rağmen o evliliği bitirmek yerine aldatmayı tercih etmek.

Kitabımızdaki iki ana unsur bunlar. Yaş ve aldatmak... Kitabı okurken kendinizle adeta bir savaş veriyorsunuz. Bu savaş kesinlikle kitaptaki kadın ve erkek karakteri arasındaki yaş farkından değil. Erkeğin de kadının da evli oldukları halde eşlerini aldatmaları. Hoş aldatma denir mi orası da muallak. İşte iç savaşınızı tam olarak bu noktada veriyorsunuz. Aldatmak mı değil mi?

Kitaptan çok fazla bilgi vermeden sadece temel noktalarından bahsetmek istiyorum. Kitap, 1950'lerden başlayıp 1980'lerin sonuna doğru son buluyor. Kitabın genel olarak konusundan bahsedecek olursak, Arzu ve Doğan arasındaki bazen imkansız bazen tehlikeli bazen de heyecanlı bir aşkı anlatıyor. İkili arasındaki aşk okuyucuya o kadar yakından ve samimi aktarılmış ki insan bi solukta okuyor bu hikayeyi. Üstelik Arzu ve Doğan'ın aşkını Doğan'ın kızı Şirin babasının notlarını okuyarak aktarıyor okuyucuya. Babasına annesini aldattığı için kinlenmek, öfkelenmek şöyle dursun bu aşkın arkasında duruyor hatta bir noktada kavuşmaları için elinden geleni yapıyor. 

Kitapla alakalı bu kadar kısa bilgi yeter diye düşünüyorum. Daha fazlasını anlatıp okuma hevesinizi kırmak istemem. Ama şunu söyleyebilirim ki elinizden bırakamayıp bir solukta bitirmek isteyeceksiniz.

Şaşırtıcı bir aşkın öyküsü, bir aşk güzellemesi, sürprizler, oyunlar, içsel dönüşümler, şaşırtıcı ve gizemli karakterler sizleri bekliyor...