Tunalı Hilmi Caddesi’nde çoğu Ankaralının zamanında mutlaka haftada en az bir kez yolunu düşürdüğü, keyifli bir seyre daldığı, izleyecek bir film bulamasa da hemen hemen her gün önünden geçtiği Başkent Apartmanı’nın giriş katında bulunan Kavaklıdere Sineması, Ankaralılar için kentin hafızasına kazılmış bir mekan.

1968 senesinde “Hürriyet Fedailer” sinemasıyla kapılarını seyircilere açan Kavaklıdere sineması, seneler boyu sayısız festivale, dünya sinemasına ve sanat severlere ev sahipliği yaptı. Senelerce süren bu ev sahipliği ne yazık ki 2007 senesinde Kavaklıdere Sineması’nın kapanmasıyla son buldu.

Tunalı Hilmi Caddesi’nde bulunan bu sinemanın kapanışı da diğer salonların kapanışından biraz farklı, aradan geçen yıllara rağmen son birkaç yıla kadar tabelasını dahi gördüğümüz salon başka hiçbir amaçla da kullanılmadı.

Ankara’nın simge mekanlarından biri olan bu sinema, geçen 16 yılın ardından kapılarını bir kez daha açmaya hazırlanıyor. “Kült Kavaklıdere” ismiyle yeniden kullanılacak olan salon, yenilenmeden önce, Ankaralıların hafızasını yeniden tazelemesi adına, eski haliyle son kez yeniden kapılarını açacak.

Kavaklıdere Sineması 15-16 Nisan tarihlerinde, “Bir Zamanlar Kavaklıdere; Sinemada Buluşalım!” etkinliğiyle kapılarını eski haliyle son kez açacak. Bu etkinlikten elde edilen gelir de, Kavaklıdere Sineması’nın “Kült Kavaklıdere” ismiyle yeniden dönüşümünde kullanılacak. 

Kült Kavaklıdere, tüm sanat severleri, “Gelecekte olanların fragmanı” diye nitelendirdikleri bu etkinliğe davet ediyor ve bu tarihlerde salonda, tarihe tanıklık edenleri, orada olmayıp da merak edenleri, kısacası tüm şehri bu etkinlikle beraber buluşturmak için hazırlanıyorlar. 

Etkinliklerle ilgili detaylar ilerleyen günlerde Kült’ün Twitter hesabı ve www.kultkavakidere.org adresinden paylaşılacak. Detaylar için mutlaka siteyi ziyaret etmenizi öneririm. 

Kentin hafızasını önemseyenlerle, sanat severlerle, bu dönüşüm öncesi aynı salonda bir kez daha bulunmak isteyenlerle 15-16 Nisan’da buluşmak üzere…

Sanatla kalın.