Bana kalırsa insanlar ikiye ayrılır. Şanslı olanlar ve şanssız olanlar. Şanslı olanlar ise dostluk, arkadaşlık duygusunu tatmış olanlardır.

Herkes iyi bir dost sahibi olamaz. Kötü gününüzde sırtını yaslayabileceğiniz, mutlu gününüzde gülüp oynayabileceğiniz, hiç tereddüt etmeden her şeyinizi anlatabileceğiniz biri varsa hayatınızda şanslısınız demektir.

Sevgili okurlar, bugün size yeri ben de çok ayrı olan yıllar önce okuduğum bir kitabı tavsiye etmek istiyorum. Bu kitabı okuduğumda henüz liseye giden, dostluk kavramını tam olarak benimseyememiş biriydim. Ama bu kitabı okuduğumda şansli insanlar kategorisinde olduğuma kanaat getirdim. Tek solukta bitirdiğim bu kitabın adı "Ateşböceği Yolu". 

Kitabımızın yazarı Kristin Hannah. Hannah'ın çoğu kitabını lise yıllarımda okudum ve hiçbirinden bu denli etkilenmedim.

Kitap bize iki kadının düşe kalka sürdürdükleri bir arkadaşlığı anlatıyor. Kate ve Tully'nin sarsılan ama yıkılmayan arkadaşlığını, ta ki kitabın sonunda okuyucuyu belki de hayal kırıklığına uğratacak o ana kadar.

Tabii ki kitabın sonunu anlatıp sizlere spoiler vermeyeceğim. En baştan okuyup, Kate ve Tully'nin arkadaşlığını hissetmenizi tercih ederim. Bazı olaylar ne kadar canınızı sıkacak olsa da, ki benim öyle olmuştu, kitabın kapağını tamamen kapattığınızda şanslı bir insan olup olmadığınıza karar vereceksiniz bence.

Kitabın içeriğinden bahsedip büyüsünü bozmak istemiyorum açıkçası. O yüzden size bu haftaki kitap tavsiyem Kate ve Tully'nin onlarca zorlukla karşılaşıp bitmeyen dostluğunu anlatan o kitap. Umarım siz de benim gibi şanslı olan ve o dostu bulabilmiş insanlar arasında bulursunuz kendinizi.
Haftaya görüşmek üzere :)