Ankara Büyükşehir Belediyesi birçok aileye sosyal yardımlar aracılığıyla ulaşıyor.

Yaklaşık bir yıldır sosyal yardım aracılığıyla ulaştığı ailelerin ilkokula giden çocuklarının servis ücretlerini karşılayan ABB, şimdi bu desteğini ilerletip bu ailelerin ortaokul ve liseye giden çocuklarının da otobüs öğrenci abonman ücretlerini karşılamaya başladı. 

Mansur Yavaş’ın “Sosyal yardım alan ailelerimizin ortaokul ve lise düzeyinde eğitim gören çocuklarına 50 binişlik abonman desteğine başladık” diyerek duyurduğu uygulamanın amacı, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması.

Sosyal medya hesaplarından uygulamayı tanıtırken “Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak, bir evladımızın gülüşüne tüm dünyayı sığdırabilmek için tüm çabamız” diyen Yavaş, sosyal yardım alan ailelerin ortaokul ve lise düzeyinde eğitim gören çocuklarına 50 binişlik abonman desteğine başladıklarını duyurdu.

Eğitimde fırsat eşitliği çok daha kapsamlı bir yaklaşımı gerektirmekte birlikte, özellikle gelir düzeyi farklılıklarının hatırı sayılır şekilde göze çarptığı bölgelerde çok daha fazla önemlidir. Yerel ve genel yönetimler, bu eşitsizliği gidermek açısından hizmet ve imkanları adil bir şekilde sunup, sosyo-ekonomik durumu bakımından yetersiz olan bireyleri, diğerleriyle eşitlemek ve onlara da içerisinde bulundukları zorlu koşulları dönüştürebilmeleri için uygun projeler geliştirmelidir.

Bu kapsamda yerel yönetimlerin halihazırda uygulamakta oldukları projeleri destekliyor, kapsamlarının çok daha genişletilmesini umuyorum.