Film severlerin muhakkak izlediğini düşündüğüm ve izlemeyenlere şiddetle tavsiye ettiğim bir filmden bahsedeceğim bugün. Lakin öncelikle uyarmam gerekiyor ki film oldukça hüzünlü ve özellikle son sahnesinde gözyaşlarınıza hakim olamayacağınız bir başyapıt.

Öncelikle filmin kısaca konusundan bahsedecek olursam şunları söyleyebilirim:

Yeşil Yol, bir hapishane görevlisi ile bir mahkumun öyküsünü anlatıyor.  Yeşil Yol, bir hapishane görevlisi ile bir mahkumun öyküsünü anlatıyor. Paul Edgecomb'un hapishanedeki görevi, idama mahkum edilen mahkumları son yolculuklarına uğurlamaktır. Çalıştığı yıllar içerisinde yüzlerce mahkumu idam etmiştir. Bir gün John Coffey isimli korkutucu görünümlü bir adamla tanışır. Ancak Coffey'in bu ürkütücü görünümünün altında oldukça saf bir ruh yatmaktadır. Coffey, iki küçük kız çocuğunun katil davasında yargılanmaktadır. Coffey'in günden güne gün yüzüne çıkan dünya ötesi güçleri, karakteri hakkında yeni ipuçlarını anbean ortaya çıkaracaktır.

Filmin başrol oyuncusu Michael Clarke Duncan, filmde mahkumu canlandıran oyuncu olarak karşımıza çıkıyor. Duncan’ın canlandırdığı karakterin ismi ise John Joffey. John, aslında işlemediği bir suç yüzünden mahkum olan ve bunun sonucunda idam için elektrikli sandalyeye mahkum bırakılan bir karakter. Oyuncu Duncan, rolünü o kadar iyi oynamış ki izlerken duygu seli yaşayacağınız dakikalar sizi bekliyor. Ağlamaya hazır olun derim…
Filmin başrollerinden biri olan Tom Hanks ise bizi yine şaşırtmıyor ve rolünün hakkını veriyor. Hapishane gardiyanını oynayan Hanks’in filmde canlandırdığı karakter ise Paul Edgecomb. Mahkum John Joffey ile arasında farklı bir bağ oluşması onun elektrikli sandalyenin başında oldukça zor anlar yaşamasına neden oluyor. Alın size ağlamak için bir sebep daha…

Hatta ikili arasındaki diyaloğu şu cümlelerle anlatmak oldukça doğru olur:
“Zihinsel bir çöküntü yaşayan Percy, hapishaneden istifa ettikten sonra çalışmayı planladığı aynı akıl hastanesine kendini adamıştır. Sonunda John'un masum olduğunu anlayan Paul, onu idam etme düşüncesiyle perişan olur ve onu serbest bırakmayı teklif eder.”

Film başta biraz uzun gelebilir çünkü 3 saat 9 dakikanızı ayırmanız gerekiyor. İlk başta şüpheye düşseniz bile kesinlikle bırakmadan izlemenizi tavsiye ederim.
Şimdiden iyi seyirler diliyorum….